Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το ράλι στις αγορές αποκτά ρυθμό, αρκεί να μην υπάρξει επιδείνωση του Covid-19

tags :
UBS: Το ράλι στις αγορές αποκτά ρυθμό, αρκεί να μην υπάρξει επιδείνωση του Covid-19
To πακέτο στήριξης που αποφάσισαν οι αμερικανικές αρχές γεννά αισιοδοξία στις αγορές εκτιμάει η UBS
Το ράλι στις αγορές φαίνεται πως αποκτάει ρυθμό, σύμφωνα με ανάλυση της ελβετικής τράπεζας UBS... ωστόσο αποσαφηνίζεται ότι εάν η πανδημία του κορωνοιού επιδεινωθεί θα υπάρξει ραγδαία πτώση στις αγορές.
Αφού πέρασε ομόφωνα από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής το «πακέτο» στήριξης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ, τα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο (+1,2%), ενώ τα futures στον αμερικανικό δείκτη S&P 500 παρουσιάζουν ήπια πτώση, στο -1,6%.
Είχε προηγηθεί μια συνεδρία με πολύ θετικά αποτελέσματα, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει επιπλέον κέρδη της τάξεως του 1,2%, μετά την εντυπωσιακή συνεδρία της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020 (+9,2).
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της UBS, αυτή η συνεχής άνοδος αντανακλά τη θετική ανταπόκριση των αγορών στα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.
Το θετικό momentum αναμένεται να συνεχιστεί εφόσον υπάρξουν σημάδια πως η δέσμη μέτρων που έχει ανακοινωθεί φέρνει αποτελέσματα.
Οι επενδυτές θα ενθαρρυνθούν, επίσης, εφόσον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού αρχίζουν να καταγράφουν μείωση.
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Trump δήλωσε ότι θα άρει τους περιορισμούς για την πανδημία στις 12 Απριλίου, παρά τις περί του αντιθέτου προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Σε αυτή την περίπτωση, εάν η πανδημία επιδεινωθεί, θα υπάρξει ραγδαία πτώση στις αγορές.
Η Fed και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες έχουν πάρει άνευ προηγουμένου μέτρα, αγοράζοντας χρόνο.
Οι επενδυτές, όμως, θα ενθαρρυνθούν περισσότερο αν ακούσει και καλά νέα σε σχέση με τον κορωνοϊό.
Μέχρι στιγμής η επιδημιολογική καμπύλη σημειώνει κάμψη μόνο στην επαρχία Lodi της Ιταλίας και στην πολιτεία της Washington.
Οι ανά τον κόσμο κρατικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα.
Σύμφωνα με τη UBS, τα επόμενα οικονομικά στοιχεία που θα δημοσιευτούν θα κυμανθούν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, όμως οι επενδυτές θα πρέπει να ζυγίσουν την από κοινού πορεία των μεταβλητών «κορωνοϊός» και «μέτρα στήριξης».
Τέλος, οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας συστήνουν την αγορά ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου και υπερπουλημένων μετοχών μεγάλων εταιρειών, καθώς επίσης και blue chips.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης