Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Πάνω από 100 εκατ. Ινδοί θα μπουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού

Rabobank: Πάνω από 100 εκατ. Ινδοί θα μπουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού
Ο κορωνοϊός θα πλήξει  βάναυσα την Ινδία, μία από τις πλέον πολυπληθείς χώρες του κόσμου
Πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς αυστηρού κατ’ οίκον περιορισμού στην Ινδία, σύμφωνα με ανάλυση της ολλανδικής τράπεζας Rabobank, οι προβλέψεις της οποίας ξεπερνούν κάθε εφιάλτη.
Καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει ξεπεράσει τις 300.000, με περισσότερους από 13.000 θανάτους, οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις παγκοσμίως θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.
Στις ΗΠΑ, 80 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται έγκλειστοι, ενώ η Ινδία θα αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες συνθήκες, με περίπου 100 εκατομμύρια κατοίκους της να αναγκάζονται να τεθούν υπό περιορισμό.
Τέλος, στην Ιταλία, ο έλεγχος των κινήσεων έχει ενισχυθεί με την απαγόρευση όλων των ταξιδιών στο εσωτερικό, ενώ σε πολλές χώρες έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις, με τις επιχειρήσεις –κυρίως στον κλάδο της ψυχαγωγίας, των ταξιδίων και της εστίασης- να έχουν κλείσει, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις του ιού.
Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κινήθηκαν γρήγορα για να επουλώσουν τα τραύματα της νόσου, αλλά πιθανότατα θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη πολιτική στήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης