Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Μηδενική αύξηση κερδών για τον S&P 500 στο α’ εξάμηνο 2019 – Ύφεση στη Wall

Morgan Stanley: Μηδενική αύξηση κερδών για τον S&P 500 στο α’ εξάμηνο 2019 – Ύφεση στη Wall
Τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 1000 υποχώρησαν στο α' εξάμηνο 2019 κατά -6%
Σε διαδικασία ύφεσης έχει εισέλθει και η εταιρική κερδοφορία, όπως αναφέρει σε report της η Morgan Stanley καθώς τα κέρδη (σε ετήσια βάση) για τον S&P 500 διαμορφώθηκαν σχεδόν στο μηδέν στο α’ εξάμηνο του 2019.

Ακόμη πιο αρνητική είναι η εικόνα εάν κοιτάξει κάποιος τον δείκτη S&P 100, όπου τα κέρδη ανά μετοχή στο α’ εξάμηνο έχουν υποχωρήσει κατά -6%.

Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους αναλυτές είναι η εκτίμηση ότι τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 στο γ’ τρίμηνο θα υποχωρήσουν 4% και του S&P 1000 κατά 9%, ενώ αρχίζουν να ανησυχούν έντονα και για την πορεία τους στο δ’ τρίμηνο του έτους.
Παράλληλα ο Michael Wilson της Morgan Stanley προσθέτει ότι η μέση εκτίμηση των συναδέλφων του αναλυτών ότι τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 θα φθάσουν το 2020 στα 181 δολάρια, είναι υπερτιμημένη κατά τουλάχιστον 10%.

«Θα ήταν παράλογο η αγορά να μην ενδιαφερθεί για την πτώση των κερδών ανά μετοχή τα επόμενα τρίμηνα σε περίπου 20 δολάρια», προσθέτει ο Wilson.
Πάντως οι επενδυτές δεν θα παραμείνουν για πολύ αδιάφοροι σε αυτήν την πορεία, εκτός φυσικά εάν η Fed με την πολιτική της κατορθώσει να οδηγήσει σε ανάκαμψη την εταιρική κερδοφορία.
Ο Wilson εκτιμά ότι έχει καταστεί πλέον πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας για διάστημα άνω των 12 μηνών, προσθέτοντας ότι «κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετία οι επενδυτές εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις εκτιμήσεις κερδοφορίας των ίδιων των εταιρειών.
Όμως πολύ συχνά αυτές διαψεύδονται, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα».

Επιμένει, πάντως, ότι θα υπάρξουν και νέες υποβαθμίσεις των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα αφορούν τόσο το 2019 όσο και το 2020.

«Οι αγορές και οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη απογοητευτεί καθώς περιμένουν να δουν εάν θα επαληθευθούν οι εκτιμήσεις για τα ετήσια κέρδη ανά μετοχή ή όχι.
Αυτό θα συμβεί εντός του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου», υποστηρίζει ο Wilson, αν και τονίζει ότι καλό θα ήταν οι επενδυτές να είναι καλά προετοιμασμένοι, καθώς μπορεί να βρεθούν μπροστά από ιδιαίτερα αρνητικές εκπλήξεις το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης