Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «Β-» η Navios Maritime, σταθερό το outlook

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «Β-» η Navios Maritime, σταθερό το outlook
H S&P διατηρεί αμετάβλητες τις αξιολογήσεις της Navios Maritime
Σε «Β-» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Navios Maritime (συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου) η S&P Global Ratings, διατηρώντας σε σταθερές τοις προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει ο στόλος δεξαμενόπλοιων της Navios Maritime Midstream Partners να παράξει λιγότερα EBITDA από τον προηγούμενο στόλο, αφότου η εταιρεία πραγματοποίησε συγκεκριμένες συναλλαγές πώλησης και αγοράς και ανταλλαγής πλοίων με την ιδιοκτήτρια Navios Maritime Acquisition Corp..
Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι τα πιστωτικά μέτρα του Navios Midstream θα επιδεινωθούν από το 2019, αλλά θα παραμείνουν ανάλογα με την τρέχουσα βαθμολογία.
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι η συνδυασμένη οντότητα (Navios Acquisition και Navios Midstream) θα συνεχίσει να δημιουργεί θετική ελεύθερη ταμειακή ροή και να διατηρεί επαρκείς πηγές ρευστότητας για να καλύψει χρήσεις εντός των επόμενων 12 μηνών.
«Αναμένουμε η Navios Midstream να παρουσιάσει περίπου 25% λιγότερα EBITDA το 2019 σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις μας.
Αυτή η πτώση των κερδών θα αντισταθμιστεί μόνο εν μέρει από το χαμηλότερο προσαρμοσμένο χρέος μετά την αναχρηματοδότηση, το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση του χρέους κατά περίπου 33 εκατ. δολάρια.
Συνολικά, προβλέπουμε ότι τα χρηματοοικονομικά κεφάλαια (FFO) να εξασθενήσουν στο 14%-15% το 2019-2020.
Αναμένουμε η ναυτιλιακή βιομηχανία να συνεχίσει να εξισορροπεί σταδιακά και θα υποστηρίξει μια κυκλική ανοδική πορεία για τα ποσοστά δεξαμενόπλοιων που θα επιμείνουν κατά το τρέχον έτος και το 2020. (…)
Αυτοί οι παράγοντες θα αντισταθμίσουν τους επιχειρηματίες που διαταράσσουν τη βιομηχανία, όπως οι μειωμένες εξαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν και τη Βενεζουέλα λόγω των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και πρόσφατες περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ», σχολιάζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης