Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Σχεδόν μηδενικές οι προοπτικές περαιτέρω ανόδου της Wall Street

Morgan Stanley: Σχεδόν μηδενικές οι προοπτικές περαιτέρω ανόδου της Wall Street
Τι δείχνει η πορεία των S&P 500 και Russell 2000
Σχεδόν απόλυτα απαισιόδοξος για την πορεία της Wall Street έως το τέλος του 2019 εμφανίζεται ο Michael Wilson, κορυφαίος αναλυτής της Morgan Stanley, σε ανάλυσή του.
Ο Wilson θεωρείται ένας από τους πιο απαισιόδοξους αναλυτές της Wall Street αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις, αν και βρέθηκε σε απόλυτη κόντρα με άλλους αναλυτές, αποδείχθηκε απόλυτα σωστός.
Όπως επισημαίνει η άνοδος της Wall Street οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική που άσκησε η Fed, αλλά και από τις ιδιαίτερα αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία των κερδών ανά μετοχή του S&P 500.
Ο Wilson εκτιμά ότι μετά την 31η Ιουλίου 2019 η «θετική επίδραση της Fed στην αμερικανική αγορά έχει ολοκληρωθεί.
Το ότι υπήρξε sell off μετά από την απόφαση της Fed για τη μείωση των επιτοκίων οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι η αγορά είχε, πλήρως, προεξοφλήσει τις αποφάσεις της τράπεζας και οι επενδυτές ακολούθησαν το γνωστό ρητό «buy the rumor, sell the news» («αγόρασε όταν υπάρχουν φήμες και πούλησε όταν επιβεβαιωθούν»)».

Παράλληλα προειδοποιεί τους επενδυτές ότι είναι λάθος να χρησιμοποιούν τον S&P 500 ως «βαρόμετρο» για την πορεία τόσο της αμερικανικής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας.
Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι μετοχές ακολουθούσαν ανοδική πορεία, ενώ τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων οικονομικών δεν ήταν και τόσο θετικά.
Απτή απόδειξη για την άσχημη πορεία της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί για τον Wilson, η εικόνα του δείκτη Russell 2000, δηλαδή του δείκτη στον οποίο είναι εισηγμένες μικρομεσαίες αμερικανικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης