Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Στο 15% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - BofA/Merrill Lynch: Αν ξαναγίνουν εκλογές θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέο "όχι" σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ βλέπει και η ΒΝΥ Μellon - Tι λέει η JP Morgan

Credit Suisse: Στο 15% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - BofA/Merrill Lynch: Αν ξαναγίνουν εκλογές θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέο
(upd)Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών έχει ενισχύσει τα αρνητικά σενάρια για το μέλλον της χώρας μας, με την Credit Suisse να δίνει πλέον πιθανότητα 15% στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.
Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της ελβετικής τράπεζας, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, το μέλλον της χώρας θα είναι αβέβαιο, ενώ μπορεί να προκαλέσει διάσπαση ολόκληρης της ευρωζώνης. Μέχρι πρότινος η Credit Suisse έδινε ποσοστό πιθανοτήτων 5% για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ στο σενάριο ολικής διάσπασης ανεβαίνουν οι πιθανότητες στο 10%, από 5% προηγουμένως.
Σύμφωνα με την ίδια, οι αντιδράσεις των αγορών στο αποτέλεσμα των εκλογών είναι ενδεικτικές του τι πρόκειται να συμβεί από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό και οικονομικό τσουνάμι στη Γηραιά Ήπειρο.
Από τη μεριά της, η Bank of America/Merrill Lynch θεωρεί ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει σε νέες εκλογές, ο νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Σε περίπτωση που διεξαχθούν νέες εκλογές στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι οργισμένοι πολίτες να δώσουν πλειοψηφία στα κόμματα του Μνημονίου, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ", συναινεί και ο Neil Mellor, αναλυτής της Bank of New York Mellon.
Νέες εκλογές στην Ελλάδα βλέπουν και οι αναλυτές της JP Morgan, εκτιμώντας πως η δεύτερη κάλπη θα αντιστοιχεί με δημοψήφισμα: Ναι ή όχι στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το κρίσιμο δίλημμα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης