Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ύφεση προσεχώς στις ΗΠΑ – Στις 2.750 μονάδες θα υποχωρήσει ο S&P 500

Morgan Stanley: Ύφεση προσεχώς στις ΗΠΑ – Στις 2.750 μονάδες θα υποχωρήσει ο S&P 500
H πρόβλεψη της Morgan Stanley Wealth Management για τις αγορές
Ύφεση προσεχώς για την αμερικανική οικονομία αναμένει η επικεφαλής αναλύτρια της Morgan Stanley Wealth Management, Lisa Shalett, κάνοντας λόγο, ταυτόχρονα, για μία ήπια επικείμενη πτώση στη Wall Street.
Μιλώντας στο MarketWatch, εκτίμησε μάλιστα ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve (Fed) δεν θα εμποδίσει τη συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ.
«Η αγορά ομολόγων έχει σαφώς λάβει υπόψη την επιδείνωση στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και στα θεμελιώδη μακροοικονομικά δεδομένα. (…)».
Από την άλλη πλευρά, «η χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται να πιστεύει ότι η δράση της Fed σε αυτό το σημείο θα εμποδίσει την πτώση στις αγορές, η οποία πιθανότατα θα συμβεί τα επόμενα δύο τρίμηνα», σχολιάζει.
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πιστεύουμε ότι η αγορά ομολόγων έχει περισσότερο δίκιο από τη χρηματιστηριακή αγορά.
Η χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται να στοιχηματίζει μόνο σε καλά νέα και όχι σε πιθανότητες κακών ειδήσεων», συμπλήρωσε, αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στην μελλοντική υποχώρηση των κερδών για τις εισηγμένες.
Επί αυτού, η αναλύτρια αναμένει ο δείκτης S&P 500 να υποχωρήσει στις 2.750 μονάδες, αφού φθάσει κοντά στις 3.100 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης