Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Γιατί μία μείωση επιτοκίων από τη Fed δεν θα αποτρέψει την ύφεση

Morgan Stanley: Γιατί μία μείωση επιτοκίων από τη Fed δεν θα αποτρέψει την ύφεση
Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές της Morgan Stanley για την παγκόσμια οικονομία και αγορά
Αρκετά απαισιόδοξη για την πορεία τόσο των ΗΠΑ όσο και της Wall Street εμφανίζεται η Morgan Stanley σε έκθεσή της, εκτιμώντας ότι ακόμη και εάν η Fed προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, αυτό δεν εγγυάται ότι θα αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.
Πρόσφατα οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley προχώρησαν σε υποβάθμιση της εκτίμησής τους για την παγκόσμια ανάπτυξη αλλά και την αύξηση των κερδών ανά μετοχή για τις κορυφαίες εισηγμένες επιχειρήσεις ανά την υφήλιο.

Βασική αιτία για την απαισιοδοξία τους ο εν εξελίξει πόλεμος των ΗΠΑ με την Κίνα στον εμπορικό τομέα και η επιβολή δασμών, που τελικώς εκτιμάται ότι θα πλήξει κατάφορα τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

«Θεωρούμε ότι το σοκ θα είναι πολύ ισχυρό για να μπορέσουν να το απορροφήσουν οι επιχειρήσεις.
Κλάδοι όπως αυτοί αυτοκινητοβιομηχανίας, ηλεκτρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, υφαντουργίας, υπολογιστών και σαφώς χημικών αλλά και πρώτων υλών θα βρεθούν αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα», προειδοποιεί ο Mike Wilson, κορυφαίος αναλυτής της Morgan Stanley.

Παράλληλα ο αναλυτής εξετάζει τρία βασικά σενάρια, αναφορικά με την εξέλιξη της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ και Κίνας.

Βάσει του πρώτου θα υπάρξει συμφωνά μεταξύ των δύο πλευρών.
Αυτό θα οδηγήσει αρχικά τον S&P 500 έως και τις 3.000 μονάδες, αλλά ο δείκτης θα διολισθήσει σταδιακά στις 2.750 μονάδες.
Το δεύτερο αφορά το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η αβεβαιότητα, κάτι που θα οδηγήσει τον S&P 500 μεταξύ 2.400 και 2.750 μονάδων.
Το τρίτο και πιο δυσάρεστο σενάριο είναι να κλιμακωθεί η ένταση, κάτι που θα «ρίξει» τον S&P 500 στις 2.400 μονάδες ή και ακόμη χαμηλότερα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης