Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan, Morgan Stanley: Δεν αναμένεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας στη σύνοδο G20

JP Morgan, Morgan Stanley: Δεν αναμένεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας στη σύνοδο G20
Οι αναλυτές των JP Morgan και Morgan Stanley εκτιμούν ότι δεν θα κλείσει συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας στη σύνοδο G20 αυτόν τον μήνα στην Ιαπωνία
Τη στιγμή που η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κλιμακώνεται, οι αναλυτές από τις JP Morgan και Morgan Stanley εκτιμούν ότι πιθανόν να μην επιτευχθεί εμπορική συμφωνία στη σύνοδο του G20 στην Ιαπωνία αυτόν τον μήνα.
Η σύνοδος θεωρείτα ως μια πιθανή ευκαιρία για τις αντίπαλες πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία, με τους παρατηρητές της αγοράς να περιμένουν ότι οι πρόεδροι Donald Trump και Xi Jinping θα είναι παρόντες.
Ωστόσο, ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Wang Shouwen δεν επιβεβαίωσε εάν οι Trump και Xi θα συναντηθούν στην συνεδρίαση στα τέλη Ιουνίου.
Αρκέστηκε να πει ότι η Κίνα θα στείλει εκπροσώπους στην Ιαπωνία.
Ωστόσο, σήμερα, εμπειρογνώμονες από την J.P. Morgan και τη Morgan Stanley δήλωσαν στο CNBC ότι η ρητορική και από τις δύο πλευρές τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιδεινωθεί σε σημείο όπου φαίνεται απίθανο ότι θα υπάρξει συμφωνία - τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
«Η προσωπική μου προσδοκία είναι ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία.
Αν κοιτάξετε τις θέσεις των δύο πλευρών, βλέπετε μια σημαντική μείωση των βαθμών ελευθερίας», δήλωσε ο James Sullivan από τη JP Morgan.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Εάν κοιτάξετε την πλευρά των Η.Π.Α. -πολύ, πολύ επιθετικό τόνο- όχι μόνο από τον πρόεδρο αλλά από ολόκληρη την κυβέρνηση... νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να δούμε μια συμφωνία βραχυπρόθεσμα».
Από την πλευρά του, ο Jonathan Garner από τη Morgan Stanley, κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο.
«Είναι πιο πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία παρά το αντίθετο σε αυτή τη φάση» είπε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης