Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Πλήγμα στην ανάπτυξη Κίνας και ΗΠΑ αν δεν επιτευχθεί συμφωνία – Διόρθωση στις αγορές

Morgan Stanley: Πλήγμα στην ανάπτυξη Κίνας και ΗΠΑ αν δεν επιτευχθεί συμφωνία – Διόρθωση στις αγορές
Η δυσοίωνη πρόβλεψη της Morgan Stanley σε περίπτωση που Κίνα και ΗΠΑ δε συμφωνήσουν για το εμπόριο 
Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης τόσο στην Κίνα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένει η Morgan Stanley, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για τις εμπορικές σχέσεις εντός του τρέχοντος έτους.
Όπως αναφέρει ο αναλυτής Michael Zezas, αν οι δασμοί παραταθούν για τρεις με τέσσερις μήνες, η αύξηση του ΑΕΠ σε Κίνα και ΗΠΑ θα υποχωρήσει κατά 20 με 30 μονάδες βάσης, αντίστοιχα, σε σύγκριση με ένα ενδεχόμενη συμφωνίας μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.
Σε ό,τι αφορά στην παγκόσμια ανάπτυξη, ο αντίκτυπος θα φθάσει ακόμη και το 1%, γεγονός που «θα οδηγήσει τη Federal Reserve σε μείωση επιτοκίων».
Παράλληλα, εκτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, μία περαιτέρω ένταση στις εμπορικές σχέσεις θα οδηγήσει σε ισχυρές πιέσεις και διόρθωση τις χρηματιστηριακές αγορές, ενώ θα πιέσει καθοδικά τις αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ.
«Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να κλιμακώνουν την ένταση μέχρις ότου η οικονομική αδυναμία τους ωθήσει να κάνουν το αντίθετο.
Σαν το Δίλημμα των Φυλακισμένων.
Ως εκ τούτου, οι επενδυτές θα πρέπει να ενεργούν σαν να έχει ήδη καταγραφεί η επόμενη κλιμάκωση.
Και οι δύο πλευρές ξεκινούν με κλιμάκωση, αντιλαμβανόμενες καλύτερες απολαβές για κάτι τέτοιο.
Μπορούν να συνεργαστούν αργότερα, αν συνειδητοποιήσουν ότι οι ανταμοιβές για τις απολαβές από τη συνεργασία είναι μεγαλύτερες από ότι από την περαιτέρω κλιμάκωση», σχολιάζεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης