Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αυξάνεται η αβεβαιότητα για την Ευρώπη - Το ευρώ θα «σπάσει» τα $1,10 το 2019

Deutsche Bank: Αυξάνεται η αβεβαιότητα για την Ευρώπη - Το ευρώ θα «σπάσει» τα $1,10 το 2019
Η Deutsche Bank δεν συμμερίζεται πλέον την αισιοδοξία για το ευρώ 
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των αισιόδοξων προοπτικών για το ευρώ προχώρησαν οι αναλυτές (George Saravelos, Shreyas Gopal) της Deutsche Bank, «βλέποντας» πλέον υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου ΗΠΑ εντός του τρέχοντος έτους.
Όπως αναφέρει η γερμανική επενδυτική τράπεζα, δύο από τις βασικές υποθέσεις της για την πρόβλεψή της τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν η χαλάρωση των εμπορικών εντάσεων και η επίλυση του Brexit.
Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δεν συνέβη τελικά, ενώ, παράλληλα, η γεωπολιτική αβεβαιότητα αυξάνεται και λόγω των σχέσεων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ.
Οι αναλυτές παραδέχονται ότι η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία, είναι «ιδιαίτερα εκτεθειμένες σε παγκόσμιους κινδύνους», όπως το εμπόριο.
Ως αποτέλεσμα, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ενδέχεται να «σπάσει» το 1,10 (υπέρ του ευρωπαϊκού νομίσματος) το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται γύρω μεταξύ 1,11 και 1,12.
Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες εκτιμήσεις της τράπεζας για το έτος, αναμένει ενίσχυση του γεν έναντι του κινεζικού γουάν, ενίσχυση του γεν έναντι της βρετανικής λίρας, ενίσχυση του ευρώ έναντι της κορώνας και του ελβετικού φράγκου.
Τα διαγράμματα της έκθεσης:






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης