Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Μεγαλύτερο το κόστος διάσπασης της Ευρωζώνης από τις διασώσεις - Ζητά πιο επιθετική δράση από την EKT - Δηλώνει overweight για Ιταλία και Γερμανία, αλλά underweight για Ισπανία και Γαλλία

Credit Suisse: Μεγαλύτερο το κόστος διάσπασης της Ευρωζώνης από τις διασώσεις - Ζητά πιο επιθετική δράση από την EKT - Δηλώνει overweight για Ιταλία και Γερμανία, αλλά underweight για Ισπανία και Γαλλία
Μεγαλύτερο χαρακτηρίζει το κόστος από τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης σε σχέση με τα κόστη των διασώσεων η Credit Suisse, στην τελευταία ανάλυσή της με ημερομηνία 30 Μαρτίου και τίτλο First Edition - Εurope (Πρώτη έκδοση - Ευρώπη), στην οποία παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη υιοθέτησης μιας επιθετικής στάσης από την πλευρά της ΕΚΤ έναντι της κρίσης χρέους.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, ο βασικός πυρήνας της Ευρωζώνης δεν απειλείται από μια μεγάλης ισχύος κρίση, λόγω των προγραμμάτων στήριξης που παρέχει στις ευρωπαϊκές τράπεζες η ΕΚΤ, τα οποία ωστόσο δεν χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως επιθετικά.
Η Credit Suisse υποβάθμισε τις ευρωπαϊκές μετοχές σε underweight, για αποδόσεις χαμηλότερες της αγοράς, από benchmark νωρίτερα. Από το σύνολο της Ευρώπης, δηλώνει ότι παραμένει overweight για την Ιταλία και τη Γερμανία, αλλά αντίθετα underweight για την Ισπανία και τη Γαλλία.
Στην έκθεση του οίκου γίνεται ειδική μνεία για τα αδύναμα οικονομικά μεγέθη των ευρωπαϊκών χωρών, υπό το βάρος των αυστηρών δημοσιονομικών πολιτικών που ασκούνται και της συνεχιζόμενης μείωσης των μισθών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Κατά τη Credit Suisse, η πορεία του ευρώ στην τρέχουσα συγκυρία αποδεικνύεται ισχυρότερη των εκτιμήσεων, γεγονός όμως το οποίο σηματοδοτεί την αύξηση των αποπληθωριστικών πιέσεων στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Μεταξύ των σημαντικότερων πηγών ανησυχίας που διαβλέπει επί ευρωπαϊκού εδάφους ο οίκος, περιλαμβάνονται ένα γενικό αίσθημα εφησυχασμού για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας, αλλά και σοβαρές πολιτικής φύσεως προκλήσεις σε Γαλλία και Ολλανδία.
"Σε γενικές γραμμές, οι επενδυτές έχουν σε μεγάλο βαθμό υποτιμήσει τον βαθμό των αποπληθωριστικών πιέσεων που εγείρονται για την ευρωπαϊκή περιφέρεια, αλλά και τα επίπεδα της διαδικασίας απομόχλευσης που απαιτούνται κυρίως για την Ισπανία και την Πορτογαλία", σχολιάζει μεταξύ άλλων η Credit Suisse.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης