Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ελάχιστος ο αντίκτυπος του «shutdown» στο ΑΕΠ των ΗΠΑ - Δεν επηρεάζονται τα εταιρικά κέρδη

Fitch: Ελάχιστος ο αντίκτυπος του «shutdown» στο ΑΕΠ των ΗΠΑ - Δεν επηρεάζονται τα εταιρικά κέρδη
Δεν επηρεάζονται τα εταιρικά κέρδη α’ 3μήνου 2019 από το «shutdown», εκτιμά η Fitch Ratings
Η μερική παύση λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών («shutdown») δεν θα επηρεάσει τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών για το πρώτο τρίμηνο του 2018, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Ελάχιστες εταιρείες επλήγησαν, υπογραμμίζεται.
Σημειώνεται ότι, έπειτα από 35 ημέρες, το πιο παρατεταμένο shutdown στην ιστορία της χώρας έληξε στις 25 Ιανουαρίου 2019.
Ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος αναμένει μία μικρή ζημία στο ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών για την ίδια χρονική περίοδο, χωρίς να παραθέτει τον ακριβή αντίκτυπο.
Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι η διακοπή θα αφαιρέσει περίπου το 0,2% του πραγματικού ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο και πιθανότατα θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις στο να αναβάλουν επενδύσεις και αποφάσεις για προσλήψεις.
Ορισμένες από τις αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν πιθανούς κινδύνους για τα κέρδη, ειδικά εάν το shutdown παρατεινόταν.
Ενδεικτικά, η Delta ανέφερε ότι ο τερματισμός λειτουργίας θα μπορούσε να κοστίσει 25 εκατ. δολάρια/μήνα, ποσό μικρότερο από το 1% των εσόδων.
«Οι ευρείες οικονομικές επιπτώσεις για τις αμερικανικές εταιρείες δεν υλοποιήθηκαν, αλλά οι περισσότερες εταιρείες συνέχισαν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση.
Ωστόσο, ενδείξεις ότι το shutodown ενδέχεται να έχει αρχίσει να επηρεάζει το καταναλωτικό κλίμα, προέκυψαν από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, που ανέφερε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι ο Δείκτης μειώθηκε σε 90,7 τον Ιανουάριο, από 98,3», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης