Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Θα υπάρξουν και άλλες αρνητικές εκπλήξεις όπως αυτή της Apple

Morgan Stanley: Θα υπάρξουν και άλλες αρνητικές εκπλήξεις όπως αυτή της Apple
Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τους επενδυτές είναι αρνητικές εκπλήξεις στην εταιρική κερδοφορία αλλά και σε ορισμένα οικονομικά δεδομένα
Το 2018 οι αγορές βρέθηκαν αντιμέτωπες με μία «συνεχώς μετακινούμενη bear market», όπως εκτιμά ο Michael Wilson, κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley.

Σύμφωνα με τον αναλυτή αυτή η κατάσταση έχει, πλέον, ολοκληρωθεί, αλλά τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει είτε περαιτέρω διόρθωση στις αποτιμήσεις των μετοχών είτε νέες υποβαθμίσεις των εκτιμήσεων για την εταιρική κερδοφορία.
Ο Wilson εκτιμά ότι θα υπάρξουν και άλλες εταιρείες που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple, αν και εκφράζει την εκτίμηση ότι πιθανώς αυτός να μην είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές.
Επιπρόσθετα τονίζει ότι αρκετές από τις ανησυχίες των αγορών δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί και αυτό μπορεί να συμβεί εντός του 2019.

Ένα ακόμη σημείο που ανησυχεί τον αναλυτή είναι ότι ο S&P 500 έχει σπάσει αρκετά τεχνικά επίπεδα, αν και εκτιμά ότι ο βασικός βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, μπορεί να κινηθεί υψηλότερα από τα επίπεδα στήριξης που κυμαίνονται μεταξύ 2.600 και 2.650 μονάδων.
Όμως φοβάται ότι πέραν των αρνητικών εκπλήξεων μπορεί να υπάρξουν εξίσου αρνητικές εκπλήξεις και από την οικονομία, επικεντρώνοντας την προσοχή του στην πορεία της μεταποίησης, η οποία ήταν εξαιρετικά αδύναμη κατά τη διάρκεια του 2018.
Όσο για την τιμή-στόχο που θέτει για τον S&P 500 είναι οι 2.750 μονάδες έως το τέλος του 2019.

Προσθέτει ότι οι κυκλικοί κλάδοι (δηλαδή αυτοί που ακολουθούν τον αντίστοιχο οικονομικό κύκλο) θα ακολουθήσουν καλύτερη πορεία από τους επονομαζόμενους αμυντικούς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης