Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του 2018 - Πρωταθλητής στις απώλειες το ελληνικό χρηματιστήριο

tags :
Deutsche Bank: Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του 2018 - Πρωταθλητής στις απώλειες το ελληνικό χρηματιστήριο
Deutsche Bank: Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του 2018
Το 2018 αποδείχθηκε «δίσεκτο» για τις αγορές, καθώς ήταν η χρονιά που «δεν λειτούργησε τίποτα», με τα στοιχεία της Deutsche Bank να αποδεικνύουν έδειξε ότι το 93% των περιουσιακών στοιχείων παρουσίασε αρνητική συνολική απόδοση το προηγούμενο έτος.



Και ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε τη χειρότερη πτώση του Δεκεμβρίου από τη μεγάλη ύφεση...



...δεν είναι ίσως έκπληξη το γεγονός ότι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που σημείωσε  μια αξιοσημείωτη άνοδο το 2018 ήταν τα «βαρετά παλιά μετρητά».
Και όμως η ανάλυση από τις διάφορες χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου αποκαλύπτει ότι δεν ήταν για όλες τις αγορές καταστροφική.
Ναι: οι περισσότερες παγκόσμιες αγορές έκλεισαν το 2018 στο «κόκκινο», αλλά υπήρξαν δύο εκπληκτικές αποδόσεις - σε όρους δολαρίου, δύο χώρες του Κόλπου κατέγραψαν  θετική απόδοση το 2018.
Πράγματι, ενώ  το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε κέρδος 7,2% σε όρους δολαρίου, ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα των οποίων η χρηματιστηριακή αγορά κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις του 2018 σε όρους δολαρίου.
Φυσικά, από την άλλη πλευρά, υπήρχαν χρηματιστηριακές αγορές όπως αυτές της  Ιρλανδίας, της Ελλάδας, της Κίνας, της Τουρκίας και της Αργεντινής, οι οποίες υποχώρησαν περισσότερο από 25% το 2018.



Εν τω μεταξύ, σε τοπικό νόμισμα, η εικόνα ήταν ακόμα πιο φωτεινή, με τουλάχιστον 7 μεγάλες αγορές που προκάλεσαν θετικές αποδόσεις πέρυσι, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδία και η Αργεντινή.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης