Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Paulsen: Έφθασε η ώρα για αγορά μετοχών - Θετική η πτώση για τις αποτιμήσεις

tags :
Paulsen: Έφθασε η ώρα για αγορά μετοχών - Θετική η πτώση για τις αποτιμήσεις
«Η συμβουλή μου είναι απλή: τις ημέρες που η αγορά βουλιάζει, αγοράστε μετοχές. Tις ημέρες που καταγράφει κέρδη μείνετε στο περιθώριο», συστήνει ο Paulsen
Υπέρ της αύξησης των επενδύσεων σε μετοχές εμφανίζεται ο Jim Paulsen, κορυφαίος επενδυτικός σύμβουλος της Leuthold, μιλώντας στο CNBC.
Όπως υποστήριξε η μεταβλητότητα θα συνεχίσει να επικρατεί στη Wall Street, αλλά η αμερικανική οικονομία δεν εμφανίζει ενδείξεις διολίσθησης σε διόρθωση και ως εκ τούτου η καλύτερη επενδυτική στρατηγική είναι η επονομαζόμενη «buy the dips», δηλαδή αγορά μετοχών όταν η αγορά υποχωρεί.
«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ύφεση, για εμένα η διόρθωση στις αγορές σημαίνει ότι είναι καιρός να προχωρήσω σε αγορά μετοχών.
Το βασικό σημείο είναι να μην υπάρξει ύφεση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο Paulsen εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2% για το 2019, αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διολίσθησης σε ύφεση, όπως έχουν προβλέψει άλλοι αναλυτές της Wall Street.
«Αυτή η διόρθωση στην ανάπτυξη δεν είναι ύφεση.
Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ως προς αυτό.
Στοιχηματίζω ότι δεν θα υπάρξει ύφεση.
Η συμβουλή μου είναι απλή: τις ημέρες που η αγορά βουλιάζει, αγοράστε μετοχές.
Στις ημέρες που καταγράφει κέρδη μείνετε στο περιθώριο».
Παραδέχεται ότι η μεταβλητότητα δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από τη Wall Street, αλλά υποστηρίζει ότι δεν θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη.
Τονίζει, ακόμη, ότι η πτώση της Wall Street δημιούργησε πολύ καλύτερες αποτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης