Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Χειρότερο έτος όλων των εποχών το 2018 – Πτώση για το 93% των assets

tags :
Deutsche Bank: Χειρότερο έτος όλων των εποχών το 2018 – Πτώση για το 93% των assets
Απαισιόδοξη για την πορεία των μετοχών και το 2019 δηλώνει η Deutsche Bank
Ως το χειρότερο έτος στην ιστορία των αγορών χαρακτηρίζει το 2018 η Deutsche Bank, από τη στιγμή που το 93% των assets σημειώνουν απώλειες, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στο κραχ του 1929 το 84% των assets έκλεισαν τη χρονιά με αρνητικό πρόσημο..
Σύμφωνα με την Deutsche Bank η πορεία αυτή δικαιολογείται από το γεγονός ότι τα περισσότερα assets είχαν διογκωθεί τεχνικά, καθώς στηρίζονταν αποκλειστικά στην επεκτατική πολιτική των κεντρικών τραπεζών και μόλις αυτή σταμάτησε άρχισαν να υποχωρούν.
Με δεδομένο ότι τόσο η Fed όσο και η ΕΚΤ έχουν διακόψει τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης, άρα και την αθρόα χρηματοδότηση των αγορών, οδηγεί τους αναλυτές της τράπεζας στο συμπέρασμα ότι ούτε οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα θετικοί, κυρίως για τις μετοχές.
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/worst%20year%20on%20record.jpg?itok=2ZannX75
Η πολύ άσχημη εικόνα του 2018 καθίσταται ακόμη πιο δυσάρεστη, καθώς το 2017 ήταν ένα έτος – γιορτή για τις αγορές, με μόλις το 1% των assets να κλείνουν τη χρονιά με αρνητικό πρόσημο.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, Jim Reid το 2019 θα είναι αρκετά δύσκολο για τις αγορές, καθώς αρκετά από τα γεγονότα που τις πίεσαν εντός του 2018 δεν θα «εξαφανιστούν ως δια μαγείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης