Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Παρά τη βουτιά των μετοχών οι επενδυτές πρέπει να μείνουν εκτός αγορών

tags :
Deutsche Bank: Παρά τη βουτιά των μετοχών οι επενδυτές πρέπει να μείνουν εκτός αγορών
Περαιτέρω πτώση των αγορών υποδεικνύει ο ειδικός δείκτης Variance Risk Premium (VRP) που έχει δημιουργήσει η Deutsche Bank
Κάθε φορά που οι αγορές υποχωρούν, αρκετοί αναλυτές σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι τότε είναι η κατάλληλη στιγμή προκειμένου οι επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορές μετοχών, μιας και οι αποτιμήσεις έχουν υποχωρήσει.
Όμως, όπως αποκαλύπτει ο Ronnie Shah, ειδικός στις τεχνικές αναλύσεις για λογαριασμό της Deutsche Bank υπάρχει ένας δείκτης που έχει δημιουργήσει η τράπεζα και υποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.
Πρόκειται για τον δείκτη Variance Risk Premium (VRP), ο οποίος «μετρά» το εκτιμώμενο ρίσκο μίας αγοράς (όπως αυτό αποτυπώνεται σε δείκτες όπως ο VIX) και το πραγματικό ρίσκο.
Όταν ο δείκτης VRP βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αυτό σημαίνει ότι έχουν εμφανιστεί αγοραστικές ευκαιρίες στις αγορές και φυσικά ισχύει το αντίθετο όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, αυτή τη στιγμή ο εν λόγω δείκτης διαμορφώνεται στο 3 δηλαδή πολύ πιο χαμηλά από τον ιστορικό μέσο όρο του που φθάνει στο 12.
Ως εκ τούτου καλό θα ήταν οι επενδυτές να… φύγουν από τις αγορές


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης