Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DZ Bank: Credit positive για την Ιταλία ενδεχόμενη παραίτηση του ευρωσκεπτικιστή Savona

DZ Bank: Credit positive για την Ιταλία ενδεχόμενη παραίτηση του ευρωσκεπτικιστή Savona
Ο Savona διέψευσε τις πληροφορίες περί παραίτησης του
Ανάσα στην ιταλική αγορά ομολόγων φαίνεται πως έδωσαν οι πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ περί παραίτησης του Ιταλού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Paolo Savona.
Αν και ο ίδιος απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, η απόδοση των διετών ομολόγων όδευε -νωρίτερα σήμερα- προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις ενισχύθηκαν μετά τη διάψευση αλλά παρέμειναν χαμηλότερα, σε όλη την καμπύλη, αντικατοπτρίζοντας την ενίσχυση της διάθεσης των επενδυτών για ομόλογα μετά την επίσημη απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το γεγονός ότι ο Savona είναι ευρωσκεπτικιστής οι φήμες παραίτησης του βελτίωσαν το κλίμα στις αγορές.
«Ο Savonaε είναι επικριτής της ΕΕ, έτσι εάν παραιτηθεί θα ήταν credit positive για την Ιταλία» επεσήμανε ο Sebastian Fellechner της DZ Bank.
Από την πλευρά του, ο Peter Schaffrik της RBC Capital Markets υποστηρίζει ότι «η αγορά είναι απλή: υπάρχει ένας ευρωσκεπτικιστής στην κυβέρνηση.
Εάν αποχωρήσει, θα έρθουν χαρούμενες μέρες».
"Η αγορά είναι απλοϊκή, υπάρχει ένας ευρωπαϊκός σκεπτικισμός στην κυβέρνηση - αν πάει, τότε ευτυχισμένες μέρες", δήλωσε ο Peter Schaffrik, παγκόσμιος μακροοικονομικός στρατηγικός στο RBC Capital Markets.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης