Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Council on Foreign Relations: Ο κόσμος εισέρχεται σε μια αυταρχική εποχή και οι επενδυτές θα πρέπει να ανησυχούν

Council on Foreign Relations: Ο κόσμος εισέρχεται σε μια αυταρχική εποχή και οι επενδυτές θα πρέπει να ανησυχούν
Οι επενδυτές θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι τα πράγματα δεν θα πάνε αυτονόητα καλά 
Να επιδείξουν προσοχή συστήνει στους επενδυτές, ο πρόεδρος του Council on Foreign Relations, Richard Haass, καθώς όπως υποστηρίζει ο κόσμος εισέρχεται στην εποχή των «ισχυρών προσωπικοτήτων».
«Πρόκειται για εποχή πολιτικού αυταρχισμού, αν βάλει κανείς κάτω τα δεδομένα.
Η δημοκρατία είναι κατά κάποιο τρόπο σε ύφεση» δήλωσε στο CNBC.
Μάλιστα, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin και τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman τους οποίους χαρακτήρισε «αυταρχικούς ηγέτες», τόνισε «δεν βλέπω ότι στις ηγεσίες των χωρών βρίσκονται άνθρωποι, οι οποίοι έχουν επίγνωση του τι κάνουν».
«Για 70 με 75 χρόνια, είχαμε αυτό το διεθνές σύστημα το οποίο θεμελιωνόταν σε κανόνες, δεν είχαμε πολέμους μεταξύ μεγάλων δυνάμεων, είχαμε ξεχάσει τις μεγάλες ιστορικές αντιπαλότητες… και σήμερα κοιτώντας τον κόσμο, ανησυχώ.
Φοβάμαι ότι όταν οι ιστορικοί θα κοιτούν πίσω σε αυτό το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, θα βλέπουν την αρχή του ξετυλίγματος του κουβαριού", πρόσθεσε ο Haass.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να ανησυχούν, ειδικά όσοι εξετάζουν μακρόπνοες επενδύσεις.
«Νομίζω ότι θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι τα πράγματα δεν θα πάνε αυτονόητα καλά αλλά και ότι η κατάσταση θα είναι όλο και λιγότερο σταθερή όσο θα περνάει ο καιρός», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης