Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η οικονομική ανάπτυξη του Περού θα αυξήσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες παρά την πολιτική αναταραχή

tags :
Moody's: Η οικονομική ανάπτυξη του Περού θα αυξήσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες παρά την πολιτική αναταραχή
Moody's: Οι καταγγελίες περί διαφθοράς και άλλα πρόσφατα γεγονότα είναι απίθανο να παρεμποδίσουν την οικονομική ανάπτυξη του Περού
Σε έκθεσή της η Moody's αναφέρει ότι οι καταγγελίες περί διαφθοράς και άλλα πρόσφατα γεγονότα είναι απίθανο να παρεμποδίσουν την οικονομική ανάπτυξη του Περού.
Η αυξανόμενη εμπιστοσύνη των καταναλωτών και η αυξανόμενη οικονομία θα ενισχύσουν τη ζήτηση για αγαθά, υπηρεσίες και πιστώσεις.
Οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές και οι εταιρείες μεγάλες και μικρές θα επωφεληθούν από τις καλές προοπτικές ανάπτυξης.
Οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν και θα μειωθεί ελάχιστα τονίζει η Moody's.
Παρά το συνεχιζόμενο πολιτικό θόρυβο, το Περού έχει εξοικονομηθεί κυρίως από την άνοδο των παγκόσμιων επιτοκίων και τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και αναμένουμε από τους επενδυτές να συνεχίσουν να το ευνοούν εξαιτίας των ισχυρών μακροοικονομικών θεμελιωδών μεγεθών του.
Η νομοθεσία που ψηφίστηκε μέσα στο 2018 με στόχο τον εξορθολογισμό των επενδυτικών διαδικασιών και την επιτάχυνση της εκτέλεσης των έργων θα ενισχύσει τις επενδύσεις μεσοπρόθεσμα και οι προτάσεις του Προέδρου για περαιτέρω πολιτικές και δικαστικές μεταρρυθμίσεις θα ενισχύσουν τα θεσμικά όργανα της χώρας μεσοπρόθεσμα, αν εγκριθούν.
Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, τα σκάνδαλα διαφθοράς και άλλα πολιτικά γεγονότα ενδέχεται να συνεχίσουν να παρεμποδίζουν τις δαπάνες για τις υποδομές.
Η Moody's αναμένει αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης και ζήτηση των καταναλωτών για να βοηθήσει τις τράπεζες να αυξήσουν το δανεισμό αυτό το έτος και στη συνέχεια περίπου 11% ετησίως.
Αυτό το βελτιωμένο περιβάλλον λειτουργίας θα συμβάλει επίσης στη σταθεροποίηση του κινδύνου των περιουσιακών στοιχείων, ενώ τα αυξανόμενα κέρδη θα ενισχύσουν τα καλά κεφαλαιακά αποθέματα.
Επιπλέον, η περιορισμένη εξάρτηση των τραπεζών από το διασυνοριακό χρέος θα μειώσει την έκθεσή τους σε εξωτερικούς κραδασμούς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης