Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oriental Review: Η χειραγώγηση του δημοψηφίσματος στην FYROM εκθέτει την λειτουργία του ΝΑΤΟ

tags :
Oriental Review: Η χειραγώγηση του δημοψηφίσματος στην FYROM εκθέτει την λειτουργία του ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ αποδοκιμάστηκε στην FYROM σε αυτή την μικρή – ασήμαντη χώρα και ανέδειξε τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του οργανισμού.
Η χειραγώγηση του δημοψηφίσματος στην FYROM εκθέτει την λειτουργία του ΝΑΤΟ αναφέρει το Oriental Review
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων της FYROM σαμπόταραν το ψεύτικο δημοψήφισμα για να αλλάξουν το σύνταγμα της χώρας τους και να διευκολύνουν την ένταξή του στο ΝΑΤΟ, όμως η αυταπάτη με την οποία το ΝΑΤΟ προσπαθεί να καθορίσει το αποτέλεσμα, αποκαλύπτει τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του.
Η ένταξη στο ΝΑΤΟ υποκινήθηκε από έναν κοινό φόβο, την λεγόμενη «σοβιετική / κομμουνιστική απειλή».
Οι ΗΠΑ, ασφαλώς, άσκησαν πίεση σε πολλές χώρες ώστε να ενταχθούν στον ΝΑΤΟ.
Η διάλυση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών το 1991 μετρίασε την δυναμική του ΝΑΤΟ, όμως ο οργανισμός επέζησε και επανεμφανίστηκε προοδευτικά κατά τη διάρκεια των επόμενων δυόμισι δεκαετιών.
Αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ, εξακολουθεί να λειτουργεί ως αντιρωσική συμμαχία μετά τις πρόσφατες προκλήσεις του Νέου Ψυχρού Πολέμου που ξεκίνησαν από τη Δύση, αλλά έχει και τις αποκαλούμενες "αντιτρομοκρατικές" δράσεις, καθιστώντας το de facto ισοδύναμο με ένας μηχανισμό πρόσληψης της τρομοκρατίας. Τα ευρωπαϊκά κράτη που διαφορετικά δεν θα είχαν συμφέροντα σε μακρινά πεδία μάχης όπως το Αφγανιστάν συμμετείχαν με στρατεύματα προκειμένου να προωθήσουν τα μεγάλα στρατηγικά συμφέροντα της Αμερικής.
Στην ενδιάμεση περίοδο μεταξύ του Παλαιού και του Νέου Ψυχρού Πολέμου από τη δεκαετία του 1990 έως τις αρχές του 2010 σημειώθηκε ταχεία επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά προς τα σύνορα της Ρωσίας, στόχος ήταν να συγκεντρώσει τις πρώην κομμουνιστικές χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να χειραγωγήσουν όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέχρι τα ρωσικά σύνορα.
Με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κάτω από το στρατιωτικό έλεγχο της Αμερικής μέσω του ΝΑΤΟ, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί το ΝΑΤΟ δείχνει τόσο ενδιαφέρον σε μια  μικροσκοπική αδύναμη χώρα την FYROM - η οποία έχει έναν συγκριτικά ασήμαντο στρατό -.
Δεν είναι τυχαίο ότι δώδεκα κορυφαίοι πολιτικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι χωρών και του ΝΑΤΟ ταξίδεψαν εκεί τον Σεπτέμβριο 2018 για να υποστηρίξουν το δημοψήφισμα "αλλαγής ονόματος" που θα διευκόλυνε στη συνέχεια στην είσοδό του στο ΝΑΤΟ
Πολλοί επισημαίνουν ότι η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ θα ολοκληρώσει τη στρατιωτική περικύκλωση της μη ευθυγραμμισμένης Σερβίας, αν και αυτό είναι παραπλανητικό, διότι η Σερβία ως εταίρος της Ρωσίας ήδη περιπλανιέται όπως και η FYROM.
Ο πραγματικός λόγος είναι ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να πειραματίζεται τακτικά και να αναμειγνύεται καθορίζοντας τις κοινωνικές τάσεις και η FYROM ήταν μια καλή και εύκολη περίπτωση.  
Το ΝΑΤΟ θέλει να διαμορφώνει το ρεύμα της κοινωνίας, δεν είναι ένας στρατιωτικός σχηματισμός.
Το ΝΑΤΟ με αυτές τις πρακτικές όμως προβάλλει την Ρωσία κάθε φορά που την κατηγορεί για ανάμειξη στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας.
Η διαφορά μεταξύ του παρελθόντος και παρόντος είναι ότι η FYROM είναι μια πολύ ειδική περίπτωση που βλέπει πως η αλλαγή του ονόματός της και κατά συνέπεια η ίδια η ταυτότητά της αποτελεί προϋπόθεση για να λυθούν οι διαφορές με την Ελλάδα.
Το δημοψήφισμα της FYROM αποδείχθηκε φιάσκο λόγω της χαμηλής συμμετοχής.
Με τη βιασύνη τους να χειραγωγούν την κοινωνία και να πειραματιστούν το ΝΑΤΟ κατέφυγε σε μεθόδους που δεν τιμούν τον οργανισμό.
Το ΝΑΤΟ συμπεριφέρθηκε τόσο αλαζονικά μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα στην FYROM.
To NATO δεν έχει κανένα πρακτικό λόγο να δεχθεί τη FYROM στους κόλπους της εκτός από το να στείλει μήνυμα στη Ρωσία, τη Σερβία.
Για το ΝΑΤΟ η FYROM μια καλή άσκηση υβριδικού πολέμου για την εκπαίδευση των νέων στρατιωτών που δεν κρατούν όπλα αλλά χειρίζονται τις πληροφορίες.
Το ΝΑΤΟ αποδοκιμάστηκε στην FYROM σε αυτή την μικρή – ασήμαντη χώρα και ανέδειξε τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης