Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Σε μικροεπενδυτές και επαναγορές μετοχών οφείλεται η άνοδος της Wall Street

BofA: Σε μικροεπενδυτές και επαναγορές μετοχών οφείλεται η άνοδος της Wall Street
Οι επαναγορές μετοχών αποτελούν την κινητήρια δύναμη την τρέχουσα περίοδο στη Wall Street, επαναλαμβάνει η Bank of America Merrill Lynch 
Στην επάνοδο των μικροεπενδυτών (σε αντίθεση με τους θεσμικούς επενδυτές) και τις μαζικές επαναγορές μετοχών από τις εισηγμένες οφείλεται η ανάκαμψη των δεικτών της Wall Street, σε ιστορικά επίπεδα μάλιστα, αναφέρουν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Bank of America (BofA) Merrill Lynch.
Όπως σημειώνουν, την περασμένη εβδομάδα που ακολούθησε την πτώση στις παγκόσμιες αγορές (ειδικά στις αναδυόμενες), οι μικροεπενδυτές τοποθέτησαν κεφάλαια 13,9 δισεκ. δολαρίων στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης (εισροές 18,3 δισεκ. στα ETFs και εκροές 4,5 δισεκ. δολαρίων), 700 εκατ. δολάρια στην αγορά ομολόγων και 400 εκατ. δολάρια στον χρυσό.
Την ίδια στιγμή, οι εισηγμένες της Wall Street συνέχισαν την τακτική αγοράς-μαμούθ ιδίων μετοχών, με αποτέλεσμα το κλίμα στις αγορές να αντιστραφεί και οι δείκτες να πάρουν την ανιούσα, σχολιάζει η αμερικανική τράπεζα.
Ενδεικτικά, οι επαναγορές μετοχών των εταιρειών για το έτος έχουν εκτοξευθεί στα 4,4 τρισεκ. δολάρια, όταν το QE της Fed από τη χρηματοπιστωτική κρίση φθάνει τα 3,6 τρισεκ. δολάρια, σχολιάζεται.



Με βάση τις θέσεις των επενδυτών, σημειώνει η BofA, οι έχοντες τοποθετηθεί «short» αναμένουν ο S&P 500 να ξεπεράσει τις 3.000 μονάδες για να επωφεληθούν από την επικείμενη σημαντική πτώση.
Κλείνοντας, η BofA εκτιμά πως η τρέχουσα νομισματική σύσφιξης από πλευράς Federal Reserve θα οδηγήσει εν τέλει σε υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών, ενισχύοντας, παράλληλα το εταιρικό χρέος στις ΗΠΑ.



Διαβάστε: BofA: Η bull market φθάνει στο τέλος της, λόγω αυξημένων επιτοκίων και υψηλού χρέους

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης