Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global: Η Κίνα σύντομα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία - Θα γίνει η 2η μεγαλύτερη κρατική αγορά ομολόγων

S&P Global: Η Κίνα σύντομα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία - Θα γίνει η 2η μεγαλύτερη κρατική αγορά ομολόγων
Το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς ομολόγων προσφέρει νέες επιλογές στους επενδυτές 
Στην κινεζική αγορά ομολόγων (11 τρισ. δολ.) εστιάζει η S&P Global, μια κίνηση που αναμένεται να αποτελέσει θετική είδηση για τους διεθνείς επενδυτές που αναζητούν πιο αξιόπιστες αξιολογήσεις για τα ομόλογα.
Ειδικότερα, ο CFO της S&P Global, Ewout Steenbergen, εξήγησε -μιλώντας στο CNBC- ότι είναι καλή στιγμή για νε εισέλθει στην Κίνα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας έχει άρει τους περιορισμούς της ξένης ιδιοκτησίας για τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.
«Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εγχώρια αγορά ομολόγων στον κόσμο.
Πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία και ια γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εγχώρια αγορά ομολόγων» πρόσθεσε ο Steenbergen.
Το Πεκίνο έχει δηλώσει ότι θέλει να ανοίξει τον χρηματοπιστωτικό της τομέα σε περισσότερες ξένες επενδύσεις έως το τέλος του 2018 και να επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να ανταγωνίζονται ισότιμα με τις εγχώριες εταιρείες του κλάδου.
Στον παρελθόν, ξένοι οίκοι αξιολόγησης έπρεπε να συνεργαστούν με τους Κινέζους εταίρους.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, οίκοι αξιολόγησης όπως η S&P Global θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερους διεθνείς επενδυτές, που μέχρι πρότινος έπρεπε να βασίζονται μόνο στους κινεζικούς οίκους αξιολόγησης.
Ο Steenbergen εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση της S&P Global να εισέλθει στην κινεζική αγορά ομολόγων θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη.
«Σήμερα, το 2% των κινεζικών κρατικών ομολόγων βρίσκονται στα χέρια διεθνών επενδυτών, το 98% μόνο από Κινέζους επενδυτές» σχολιάζει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης