Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ελκυστικές οι αποτιμήσεις στις ευρωαγορές – Αξίζουν μία ευκαιρία

Morgan Stanley: Ελκυστικές οι αποτιμήσεις στις ευρωαγορές – Αξίζουν μία ευκαιρία
«Η Ευρώπη αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία», τονίζει η Morgan Stanley
Οι ευρωπαϊκές αγορές είναι αυτές που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων, γεγονός που έχει αρχίσει να τις καθιστά πιο ελκυστικές, όπως τονίζει η Morgan Stanley, η οποία προτείνει στους επενδυτές να «δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στις ευρωπαϊκές μετοχές».
«Εκ μίας απόψεως  η Ευρώπη (και η επενδυτική έκθεση σε αυτήν) φαίνεται όλο και πιο ελκυστική», υποστηρίζουν αναλυτές της Morgan Stanley, με επικεφαλής τον Graham Secker.
«Έχοντας βιώσει τις μεγαλύτερες εκροές από οποιαδήποτε άλλη περιοχή  κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, η Ευρώπη δεν είναι η «αγαπημένη» των επενδυτών και υποτιμημένη και μάλιστα σε μία περίοδο που υπάρχουν θετικές ανακοινώσεις σε οικονομικό επίπεδο», προσθέτει η αμερικανική τράπεζα.
Οι επενδυτές απέσυραν από τα ευρωπαϊκά μετοχικά κεφάλαια για 25η συνεχή εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα, φέρνοντας τις ετήσιες εκροές στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch και βάσει στοιχείων της EPFR Global.
Η Morgan Stanley συμφωνεί ότι η Ιταλία αποτελεί τον βασικό κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές αγορές αυτή τη στιγμή, αλλά λέει ότι η απειλή αυτή είναι ως επί το πλείστον έχει, ήδη, προεξοφληθεί στις αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης