Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η τιμή του χαλκού προειδοποιεί τη Fed - Έρχεται κατάρρευση στις μετοχές

Phoenix Capital: Η τιμή του χαλκού προειδοποιεί τη Fed - Έρχεται κατάρρευση στις μετοχές
Phoenix Capital: Η τιμή του χαλκού προειδοποιεί τη Fed - Έρχεται κατάρρευση στις μετοχές
Οι αγορές «φωνάζουν» ότι η Fed πρέπει να αλλάξει άμεσα τη στρατηγική της αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Ο χαλκός αποκαλείται ευρέως «δρ. Χαλκός» λόγω της στενής σχέσης του με την οικονομική ανάπτυξη. Έχοντας αυτό υπόψη, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα.Πρώτα απ 'όλα, βλέπουμε ότι ο χαλκός εισήλθε σε μια περίοδο «ανάπτυξης» τον Νοέμβριο του 2016.
Από αυτό το σημείο μέχρι πρόσφατα το 2017, η τιμή του χαλκού συνέχισε ανοδικά.
Ωστόσο αυτή η άνοδος φαίνεται ότι έχει τελειώσει.
Αυτή είναι μια μεγάλη προειδοποίηση ότι ο χαλκός «αισθάνεται» ότι κάτι είναι πολύ λανθασμένο σχετικά με την παγκόσμια ανάπτυξη.
Ας προχωρήσουμε...
Δεύτερον, βλέπουμε ότι η τιμή του χαλκού άρχισε να σταθεροποιείται τον Οκτώβριο του 2017... κάτι που συνέβη όταν η Fed ξεκίνησε το πρόγραμμα σύσφιξης (QT).
Βλέπουμε επίσης ότι από τότε που η Fed ξεκίνησε το πρόγραμμα σύσφιξης, η τιμή του χαλκού προσπάθησε να κινηθεί υψηλότερα (κόκκινο κουτί).
Και όταν το QT αυξήθηκε στα 30 δισ. δολάρια τον Απρίλιο του 2018, η τιμή του χαλκού άρχισε να μειώνεται.Αυτό υποδηλώνει ότι το πρόγραμμα QT της Fed έχει στην πραγματικότητα άμεσο αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη.
Αυτή η υποψία επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η τιμή του χαλκού μειώνεται από τότε που η Fed ανακοίνωσε ότι θα προχωρούσε σε αύξηση των επιτοκίων ακόμη πέντε φορές τους επόμενους 18 μήνες, ενώ θα αυξήσει επίσης το πρόγραμμα QT στα 40 δισ. δολάρια το μήνα.
Από την ημέρα της ανακοίνωσης της Fed η τιμή του χαλκού καταγράφει απώλειες κατά 14%.Με απλά λόγια, όπως αναφέρει η Phoenix Capital, η τιμή του χαλκού βρίσκεται σε «bear market».
Η τιμή του χαλκού στέλνει σαφή μηνύματα ότι η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται... αλλά η Fed έχει αποφασίσει να συνεχίσει τη στρατηγική της όπως έχει αποφασιστεί όσον αφορά τα επιτόκια και το πρόγραμμα QT.
Σύμφωνα με τη Phoenix Capital οι τιμές των μετοχών τείνουν να ακολουθούν την τιμή του χαλκού.
Και με βάση αυτή την πρόσφατη κατάρρευση στην τιμή του μετάλλου, ο δείκτης S&P 500 θα μπορούσε εύκολα να υποχωρήσει στις 2.500 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης