Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Πώς η Fed «πυροβολεί» τις αγορές και προκαλεί «αιματοχυσία» στις μετοχές

Phoenix Capital: Πώς η Fed «πυροβολεί» τις αγορές και προκαλεί «αιματοχυσία» στις μετοχές
Phoenix Capital: Πώς η Fed «πυροβολεί» τις αγορές και προκαλεί «αιματοχυσία» στις μετοχές
Η Fed προχωρά σε μια επιθετική πολιτική για τη συρρίκνωση του ισολογισμού της αναφέρει η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Αυτό που ξεκίνησε μόλις 10 δισ. δολάρια το μήνα στο QT τον Οκτώβριο του 2016, έχει αυξηθεί από τότε σε 30 δισ. δολάρια QT τον μήνα από τον Απρίλιο του 2018.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Fed έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα QT κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα.
Μπορεί να μην το έχετε αντιληφθεί, αλλά το χρηματιστήριο το αντιλήφθηκε σίγουρα... με τις μετοχές να καταγράφουν απώλειες κατά το δεύτερο μισό κάθε μήνα του 2018... όταν η Fed ξεκινούσε το πρόγραμμα QT.
Σημειώστε τα κόκκινα κουτιά παρακάτω ... το δεύτερο μισό κάθε μήνα ήταν μια «αιματοχυσία» για τις αγορές λόγω του QT της Fed.



Αυτό μας φέρνει σε αυτό το μήνα (Ιούλιος 2018)... οι αποτιμήσεις των μετοχών αυξάνονται έντονα κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες των συναλλαγών ως συνήθως... ακριβώς εγκαίρως για το δεύτερο μισό του μήνα που ξεκινά η αιματοχυσία.
Και θα είναι σίγουρα «αιματοχυσία».
Όπως τονίζει η Phoenix Capital το πρόγραμμα QT της Fed θα αυξηθεί στα 40 δισ. δολάρια αυτό το μήνα... την ώρα που οι αποτιμήσεις των μετοχών διαμορφώνονται στα πλέον υπεραγορασμένα επίπεδα τους.



Με άλλα λόγια, η Fed θα προχωρήσει στην μεγαλύτερη επιχείρηση μείωσης της ρευστότητας μέχρι στιγμής... την ώρα που επενδυτές αναμένουν από τις τιμές των μετοχών να κινηθούν υψηλότερα…

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης