Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank, Teneo: Κίνδυνος για την ιταλική οικονομία από τη συνεργασία Κινήματος 5 Αστέρων - Λέγκας

Rabobank, Teneo: Κίνδυνος για την ιταλική οικονομία από τη συνεργασία Κινήματος 5 Αστέρων - Λέγκας
Οι αναλυτές είναι αρνητικοί σχετικά με τη συνεργασία Κινήματος Πέντε Αστέρων και Λέγκας με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης
Τη στιγμή που η συνεργασία Κινήματος Πέντε Αστέρων και Λέγκας για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία θεωρείται θέμα λίγο ημερών, οι αναλυτές προειδοποιούν για τις αρνητικές συνέπειες στην οικονομία.
Μάλιστα, εκτιμούν ότι όποια και αν είναι η συμφωνία των δύο κομμάτων, τα οικονομικά προβλήματα της χώρας δεν πρόκειται να διορθωθούν.
Για ζημιά στο δημοσιονομικό μέτωπο προειδοποιεί ο Wolfgango Piccoli της Teneo Intelligence.
«Θέλουν να δώσουν μάχη με τις Βρυξέλλες» είπε αναφερόμενος στην ιδέα των δύο κομμάτων να αλλάξουν τους κανόνες της ΕΕ σύμφωνα με τους οποίους το έλλειμμα των κρατών-μελών της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 3%.
Τόσο το Κίνημα των Πέντε Αστέρων όσο και η Λέγκα θέλουν να αύξηση των κυβερνητικών δαπανών.
Ο Piccoli πρόσθεσε ότι η ανησυχία δεν έχει να κάνει με το πόσα θέλουν να ξοδεύουν τα δύο κόμμα αλλά τον τρόπο.
Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, κάτι που περιορίζει την ικανότητα της να κάνει σημαντικές αλλαγές στην ιταλική οικονομία.
Θα υπάρξει «κάποια ζημιά σε δημοσιονομικό επίπεδο αλλά λόγω του μικρού θεσμικού πλαισίου, της έλλειψης εμπειρίας και του γεγονότος ότι δεν έχουν συνεργαστεί ποτέ, η ικανότητά τους να βάζουν την Ιταλία σε ένα δύσκολο σημείο είναι κάπως περιορισμένη», πρόσθεσε ο Piccoli.
Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές της Rabobank αναφέρουν σε ενημερωτικό τους σημείωμα ότι εάν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα καταλήξουν σε συμφωνία «οι ιδεολογικές τους διαφορές είναι πιθανόν να περιορίσουν την ικανότητα τους να προωθήσουν νομικές αλλαγές ενώ προκύπτει ένα ερώτημα σχετικά με τη μακροζωία της κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης