Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DZ Bank, Rabobank: Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία ζημιώνει μετοχές και ομόλογα

DZ Bank, Rabobank: Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία ζημιώνει μετοχές και ομόλογα
Έντονη πίεση δέχονται οι ιταλικές μετοχές και τα ομόλογα καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για τη διεξαγωγή πρόωρες εκλογές.
«Οι νέες εκλογές σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα, αλλά θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι η αγορά έχει παραμείνει ψύχραιμη μέχρι στιγμής» επισημαίνουν ο Daniel Lenz της DZ Bank προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η Ιταλία κινήθηκε πτωτικά χθες (30/4/2018).
Ενώ οι ιταλικές αγορές έχουν αποδειχθεί σχετικά ανθεκτικές μετά τις εκλογές του Μαρτίου, μια νέα εκλογή θα μπορούσε να θέσει το συναίσθημα των επενδυτών στη δοκιμασία.
«Μια άλλη εκλογή αυξάνει την πιθανότητα μιας κυβέρνησης Λέγκας - Πέντε Αστέρων, που είναι η λιγότερο φιλική προς την αγορά», δήλωσε ο Lyn Graham-Taylor της Rabobank.
Η κεντροδεξιά συμμαχία από τη Λέγκα κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις εκλογές του περασμένου μήνα και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων εμφανίστηκε ως το μεγαλύτερο μεμονωμένο κόμμα.
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) ήρθε σε μια μακρινή τρίτη θέση.
«Θα μπορούσε να είναι περισσότερο ένα διαπραγματευτικό εργαλείο για να φτάσει το Δημοκρατικό Κόμμα στο τραπέζι», δήλωσε ο Graham-Taylor, αναφερόμενος στη συζήτηση της 5ης αστερίας σχετικά με τις εκλογές στις διαπραγματεύσεις συνασπισμού με το PD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης