Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» το Ηνωμένο Βασίλειο - Παραμένει αρνητικό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» το Ηνωμένο Βασίλειο - Παραμένει αρνητικό το outlook
Δεν μεταβάλει τις αξιολογήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου η Fitch Ratings
Αμετάβλητες σε «ΑΑ» και «F1+» διατήρησε τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης -αντίστοιχα- πιστοληπτικής ικανότητας για το Ηνωμένο Βασίλειο η Fitch Ratings, με τις προοπτικές (outlook) να παραμένουν αρνητικές, εν μέσω αβεβαιότητας για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων του Brexit.
Αφού πραγματοποιήσει μία αναδρομή των μέχρι πρότινος -καταρχήν- συμφωνηθέντων μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου, ο αμερικανικός οίκος υπενθυμίζει ότι, παρά τη αβεβαιότητα που περιβάλλει τη διαδικασία Brexit, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε ταχύτερα του αναμενομένου το 2017, κατά 1,8%, κυρίως λόγω της αύξησης των επενδύσεων και της αύξησης των εξαγωγών.
Ο οίκος αναμένει η ανάπτυξη να επιβραδυνθεί ελαφρά φέτος, στο 1,4%, με την πρόβλεψη για το 2019 να διαμορφώνεται στο 1,7%.
Παράλληλα, παρατηρείται περαιτέρω συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του λόγου του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ, στο νησί, καθώς, το 2017, το έλλειμμα έφθασε το 1,9% του ΑΕΠ, ενώ καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα (0,8% ΑΕΠ) για πρώτη φορά από το 2001.
Η πρόβλεψη για το δημοσιονομικό έλλειμμα τα έτη 2018 και 2019, διαμορφώνεται στο 1,7% και 1,5%, αντίστοιχα.
Ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ έφθασε το 87,7% στο τέλος του 2017, από 88,2% ένα χρόνο νωρίτερα, με τον οίκος να αναμένει περαιτέρω μείωση έως το 2019, στο 84,1%.
Σε ό,τι αφορά στον βρετανικό τραπεζικό κλάδο, η κεφαλαιοποίηση συνεχίζει να βελτιώνεται, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) για τις μεγάλες τράπεζες να ανέρχεται σε 14,6% το 4ο τρίμηνο του 2017, από 13,4% το προηγούμενο έτος.
Επίσης, διαπιστώνεται «φρένο» στην ισχυρή αύξηση των τιμών κατοικιών τους τελευταίους μήνες, επισημαίνεται.
Ωστόσο, μετά από μια μακρά περίοδο απομόχλευσης, ο δείκτης χρέους προς το διαθέσιμο εισόδημα για τα νοικοκυριά, αυξήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, φθάνοντας το 138% το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης