Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale, ING: Προσεκτικά βήματα από την ΕΚΤ εν μέσω παγκόσμιας ανασφάλειας

Societe Generale, ING: Προσεκτικά βήματα από την ΕΚΤ εν μέσω παγκόσμιας ανασφάλειας
Αύριο (8/3/2018) συνεδριάζει η ΕΚΤ
Εν μέσω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, δεν αναμένεται να προβεί σε νέες ανακοινώσεις όσον αφορά τη νομισματική πολιτική κατά τη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (8/3/2018).
Η απειλή ενός εμπορικού πολέμου από τον Donald Trump έχει τρομάξει τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες.
Εν τω μεταξύ, η άνοδος του λαϊκισμού στην Ιταλία δεν βοηθήσει στην ηρεμία των αγορών.
Επίσης, η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει νέες προβλέψεις, αλλά δεδομένου του υποτονικού πληθωρισμού δεν αναμένεται μεγάλη αλλαγή όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό.
«Επίσης, λόγω της ισχυρότερης αύξησης των μισθών στη Γερμανία, η συνεδρίαση του Ιουνίου αναμένεται να προκαλέσει την αρχή της κατάργησης του QE φέτος» είπε o Anatoli Annenkov της Societe Generale και προσθέτει «οι νέες προβλέψεις (την Πέμπτη) θα μπορούσαν να δείξουν σε ελαφρώς υψηλότερη ανάπτυξη και πληθωρισμό φέτος, αλλά θα μείνει αμετάβλητος ο δομικός πληθωρισμός».
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι αναλυτές που εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα αλλάξει τη ρητορική της όσον αγορά στην καθοδήγηση.
Ειδικότερα, ο Carsten Brzeski επικεφαλής οικονομολόγος της ING, πιστεύει ότι η φράση σχετικά με την ετοιμότητα της ευρωτράπεζας να αυξήσει το QE σε μέγεθος και διάρκεια θα μπορούσε να αντικατασταθεί με μια φράση που να υποδηλώνει ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης