Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mitsubishi UFJ: Η ευφορία μετατρέπεται σε τρόμο - Από την αγορά «χάθηκαν» 4 τρισ. δολ.

Mitsubishi UFJ: Η ευφορία μετατρέπεται σε τρόμο - Από την αγορά «χάθηκαν» 4 τρισ. δολ.
Οι αγορές κινούνται πτωτικά για τέταρτη συνεχή ημέρα σήμερα (6/2/2018)
Για τέταρτη συνεχή ημέρα σήμερα (6/2/2018) οι αγορές συνέχισαν την έντονα πτωτική πορεία τους, με αποτέλεσμα από την αγορά που μέχρι πρότινος πετύχαινε υψηλά ρεκόρ να χαθούν περί τα 4 τρισ. δολ..
«Μετά το τελευταίο φθινόπωρο, οι επενδυτές στοιχημάτιζαν στην ''Goldilocks'' οικονομία, δηλ. σταθερή οικονομική ανάπτυξη, βελτιωμένα εταιρικά κέρδη και σταθερός πληθωρισμός.
Αλλά η παλίρροια φαίνεται να έχει αλλάξει» είπε ο Norihiro Fujito ανώτερο στέλεχος της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, ενώ πρόσθεσε ότι «η ευφορία έχει μετατραπεί σε τρόμο».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, o Stoxx Europe 600 Index κάποια στιγμή σήμερα υποχώρησε περισσότερο κι απ' ό,τι μετά το Brexit, με κάθε βιομηχανικό τομέα να υποχωρεί κατά 2%.
Αυτό συνέβη μετά τη μαζική υποχώρηση στην Ασία.
Συγκεκριμένα, οι μετοχές στην Ιαπωνία και την Κίνα δέχθηκαν το χειρότερο χτύπημα, με το Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά περισσότερο από 6% στις πρώτες συναλλαγές.
Ο ιαπωνικός δείκτης Topix υποχωρούσε κατά περισσότερο από 6% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση σε 1,5 έτος, ενώ ο Nikkei υποχώρησε κατά περισσότερο από 10% από τα υψηλά της 23ης Ιανουαρίου, σημειώνοντας διόρθωση, αφού έπεσε κατά 7,1%.



Εν τω μεταξύ, η αγορά συναλλάγματος για ακόμα μία μέρα επηρεάστηκε από τα χρηματιστήρια με το δείκτη δολαρίου να γίνεται αρνητικός.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης