Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ισχυρές αποδόσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών και τον Ιανουάριο 2018

Deutsche Bank: Ισχυρές αποδόσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών και τον Ιανουάριο 2018
Στο 9,5% η συνολική απόδοση σε ευρώ για το Χρηματιστήριο Αθηνών τον Ιανουάριο
Ένας ακόμη μήνας κατά τον οποίο το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν μεταξύ των αγορών με τις υψηλότερες αποδόσεις ήταν ο Ιανουάριος 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Deutsche Bank.
Στο τακτικό μηνιαίο report του ο αναλυτής της Deutsche Bank, Jim Reid, τονίζει ότι το 2018 πήρε τη σκυτάλη από το 2017 με τις αγορές, κυρίως τα assets υψηλού κινδύνου, να εμφανίζουν μονοψήφια άνοδο.
Ώθηση στην άνοδο προέρχεται από τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, με τον S&P 500 να εμφανίζει τις υψηλότερες συνολικές αποδόσεις του τον Ιανουάριο για το θετικό 15μηνο που έχει ξεκινήσει για τον δείκτη από τον Νοέμβριο του 2016.



Αναφορικά με το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι ο Γενικός Δείκτης εμφάνισε τις τρίτες καλύτερες αποδόσεις σε ευρώ τον Ιανουάριο, με άνοδο 9,5%, ενώ τις δύο πρώτες θέσεις κατακτούν ο Bovespa (Βραζιλία) με 11,1% και ο Hang Seng (Χονγκ Κονγκ) με 9,9%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όρους δολαρίου ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, μετά τον Bovespa Βραζιλίας.
Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Micex (Ρωσία) με 8,6%, ο δείκτης MSCI EM (αναδυόμενες αγορές) με 8,3% και ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο της τάξης του 7,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης