Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Αυξάνει την τιμή - στόχο για τον S&P 500 - Στις 3.000 μονάδες στα τέλη 2018

BofA: Αυξάνει την τιμή - στόχο για τον S&P 500 - Στις 3.000 μονάδες στα τέλη 2018
Σε αύξηση της τιμής - στόχου για τον S&P 500 προχώρησε η Bank of America, στις 3.000 μονάδες από 2.800 προηγουμένως 
Σε αύξηση της τιμής - στόχου για τον S&P 500 προχώρησε η Bank of America, μετά τα νέα ρεκόρ στη Wall Street και το ιστορικά καλύτερο ξεκίνημα έτους για τις παγκόσμιες μετοχές.
Ο S&P 500 έχει ήδη ξεπεράσει τον προηγούμενο στόχο της BofA, που διαμορφωνόταν στις 2.800 μονάδες, με τη Savita Subramanian, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της BofA, να αυξάνει την πρόβλεψη στις 3.000 μονάδες, ως αποτέλεσμα του «βελτιωμένου αλλά όχι ακραίου αισθήματος» και της «πιθανώς μεγαλύτερης της αναμενόμενης ώθησης στα κέρδη από τη φορολογική μεταρρύθμιση».
«Αυξήσαμε τον στόχο μας για τον S&P 500 στα τέλη του 2018 στις 3.000 μονάδες (από 2.800), αντανακλώντας την ανοδική πορεία που προβλέπουν τέσσερα από τα πέντε μοντέλα μας, καθώς και τις κατά 6% υψηλότερες προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή, που αντικατοπτρίζουν τον επαναλαμβανόμενο αντίκτυπο της φορολογικής μεταρρύθμισης», αναφέρεται στο σημείωμα της BofA.
Οι αναλυτές της BofA εκτιμούν ότι το 2018 θα μπορούσε να είναι ένα έτος ρεκόρ για τη δραστηριότητα των συγχωνεύσεων και οι εταιρικές δαπάνες θα συνεχίσουν να συμβάλουν στην αύξηση των κερδών της χρηματιστηριακής αγοράς.
Παράλληλα, οι αναλυτές της τράπεζας δήλωσαν ότι η πολυαναμενόμενη «μεγάλη εναλλαγή» των κεφαλαίων από τα ομόλογα στις μετοχές, που θα σηματοδοτούσε το τέλος της bull market, δεν έχει ακόμη συμβεί.
Οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι υψηλές, αλλά είναι σχετικά φθηνές κατά ένα ευρύ περιθώριο, σε σύγκριση με τα ομόλογα, ισχυρίζονται οι αναλυτές.
Οι αναλυτές της BofA «βλέπουν» δύο μεγάλες πιθανές εκπλήξεις στις εταιρικές δαπάνες.
Όπως ανέφεραν, το 2018 θα μπορούσε να είναι ένα έτος ρεκόρ για τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, και οι εταιρείες θα μπορούσαν να ξοδέψουν τα επιπλέον μετρητά για να μειώσουν τα υψηλά επίπεδα χρέους τους, καθώς αυξάνονται τα επιτόκια.
Αναμένουν επίσης ότι η μείωση του χρέους θα είναι ο τομέας στον οποίο οι εταιρείες θα ξοδέψουν τα έσοδα του επαναπατρισμού, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του φορολογικού κώδικα στις ΗΠΑ, που απαιτεί από τις εταιρείες να καταβάλουν αμερικανικούς φόρους για παρελθοντικά κέρδη που διατηρούσαν στο εξωτερικό.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης