Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το ευρώ είναι το νόμισμα με τις καλύτερες αποδόσεις στις αρχές κάθε έτους - Τι εκτιμούν Citigroup και Rabobank

Το ευρώ είναι το νόμισμα με τις καλύτερες αποδόσεις στις αρχές κάθε έτους - Τι εκτιμούν Citigroup και Rabobank
Το ευρώ παρουσιάζει τις καλύτερες αποδόσεις στις αρχές κάθε νέου έτους
Το ευρώ είναι το νόμισμα που αποδίδει καλύτερα στις αρχές του κάθε νέου έτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το CNBC.
«Πέρυσι, οι περισσότεροι άνθρωποι επένδυσαν εκτιμώντας ότι το δολάριο θα συνέχιζε το ισχυρό ράλι κυρίως λόγω των αναμενόμενων μέτρων τόνωσης της οικονομίας από τον Donald Trump.
Επιπλέον, τόσο ευρώ όσο και η στερλίνα αντιμετώπιζαν σημαντικές αβεβαιότητες από πολιτικής άποψης, που θα μπορούσαν να τα κρατήσουν υπό πίεση» δήλωσε ο Itay Tuchman της Citigroup.



Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης του 2016 και την πρώτη εβδομάδα του 2017 το ευρώ είχε απόδοση 0,73% έναντι του δολαρίου, ενώ τόσο η στερλίνα όσο και το γιεν είχαν αρνητικές αποδόσεις.
Μπαίνοντας στο 2017, η Ευρώπη κατακλύστηκε από πολιτική αβεβαιότητα λόγω των τριών εκλογικών αναμετρήσεων.
Ωστόσο, η ανάπτυξη αντιστάθμισε τις πολιτικές ανησυχίες.
Η περιοχή επέστρεψε στην ανάπτυξη έπειτα από χρόνια οικονομικής κρίσης.



Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην αυγή του 2016.
Αν και όλα τα νομίσματα που περιλαμβάνονται στην ανάλυση του CNBC είχαν αρνητικές αποδόσεις, αυτό δεν ζημίωσε πολύ του ευρώ.
Ωστόσο, στις αρχές του 2015, η απόδοση του ευρώ έναντι του δολαρίου ήταν αρνητικά κατά 2,55%, κυρίως λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που αντιμετώπιζε η Ευρώπη.



«Από το νομίσματα του G10, μόνο το γιεν βρίσκεται σταθερά στις τρεις πρώτες θέσεις τα τελευταία τρία χρόνια για την περίοδο 20 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου.
Αυτό υποδηλώνει κάποια αύξηση της γεωπολιτικής έντασης προς την περίοδο των διακοπών» δήλωσε η Jane Foley από τη Rabobank.
«Πριν αρχίσουμε όλοι να αγοράζουμε το γιεν, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα ισχυρά επίπεδα παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης θα μπορούσαν σήμερα να αντισταθμίσουν την ανατίμηση του γιεν στο τέλος του τρέχοντος έτους» πρόσθεσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης