Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υποχωρεί η λίρα έναντι του ευρώ λόγω μη συμφωνίας για τα ιρλανδικά σύνορα μετά το Brexit

Υποχωρεί η λίρα έναντι του ευρώ λόγω μη συμφωνίας για τα ιρλανδικά σύνορα μετά το Brexit
Υποχωρεί η λίρα έναντι του ευρώ 
Η λίρα υποχώρησε αισθητά έναντι του ευρώ τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα, ύστερα από την ανακοίνωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker, ότι οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τα ιρλανδικά σύνορα μετά από ώρες συνομιλιών.
Περί τις 3.50 μ.μ. ώρα Ελλάδος, η στερλίνα άρχισε να πέφτει, όταν ο Juncker επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες σχετικά με το ζήτημα των συνόρων δεν έχουν μέχρι στιγμής καταλήξει σε συμφωνία.
Το νόμισμα της Βρετανίας υποχώρησε από περίπου 1,1410 του ευρώ σε χαμηλό ύψους 1,1340 ευρώ, προτού ανακάμψει αργότερα, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα:

Νωρίτερα η λίρα σημείωσε άνοδο, μετά από αναφορές ότι η Βρετανία είχε κάνει μια σημαντική παραχώρηση στις διαπραγματεύσεις του Brexit, για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.
Σύμφωνα με έκθεση του ιρλανδικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού RTE, το Ηνωμένο Βασίλειο παραδέχτηκε ότι «δεν θα υπάρχει απόκλιση των κανόνων που καλύπτουν την ενιαία αγορά της ΕΕ και την τελωνειακή ένωση στο νησί της Ιρλανδίας, μετά το Brexit», κάτι που επανέλαβε ο βέλγος ευρωβουλευτής Philippe Lamberts στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Περί τις 18:50 μμ η τιμή της στερλίνας είναι στα 1,3346 του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης