Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Οι καλές εποχές θα φτάσουν στο τέλος τους εντός του 2018

Societe Generale: Οι καλές εποχές θα φτάσουν στο τέλος τους εντός του 2018
Κατά το 2018, όταν οι κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν τον τερματισμό των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης, το πάρτι στις αγορές ομολόγων θα φτάσει στο τέλος του 
Το πάρτι φτάνει στο τέλος του, επισημαίνουν οι αναλυτές της Societe Generale, θεωρώντας ότι το 2018 είναι ένα μεταβατικό έτος για την αγορά ομολόγων, καθώς θα αρχίσει να ανατρέπεται το περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων που έχει οδηγήσει κάποιους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα στοιχεία της αγοράς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, η ισχυρή ανάκαμψη των κερδών και η αναπτυσσόμενη οικονομία έχουν ενισχύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών στην αγορά ριψοκίνδυνων εταιρικών ομολόγων φέτος.
«Αναμένουμε ότι κατά το 2018 οι καλές εποχές θα φτάσουν στο τέλους, με πολύ θετικές συνθήκες στις αρχές του έτους» αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές Juan Esteban Valencia και Guy Stear.
«Κατά την άποψη μας, το απόλυτα χαμηλών επιδόσεων περιβάλλον θα διατηρηθεί, κάνοντας τα ομόλογα μια πολύ ελκυστική πρόταση, ακόμα και στα τρέχοντα επίπεδα.
Επιπροσθέτως, η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να παραμείνει υγιής και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα παραμείνει υποστηρικτικό για τις κατηγορίες των assets.
Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, περιμένουμε ότι αυτές οι ειδυλλιακές στιγμές να αρχίσουν να αντιστρέφονται».
Με τον τερματισμό, των προγραμμάτων αγορών ομολόγων, η ΕΚΤ και η Fed θα κάνει τα ομόλογα, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών ομολόγων, πιο ευάλωτα στις αντιδράσεις τις αγοράς, σύμφωνα με τη Societe Generale.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της γαλλικής τράπεζας, τα ομόλογα παγκοσμίως φαίνονται υπερτιμημένα.

Screen Shot 2017 11 29 at 2.09.07 PM

Screen Shot 2017 11 29 at 2.21.31 PM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης