Αναλύσεις – Εκθέσεις

Vanguard Group: Στο 70% η πιθανότητα διόρθωσης των αμερικανικών αγορών

tags :
Vanguard Group: Στο 70% η πιθανότητα διόρθωσης των αμερικανικών αγορών
Vanguard Group: Στο 70% η πιθανότητα διόρθωσης των αμερικανικών αγορών
Πιθανότητα διόρθωσης των αγορών που αγγίζει το 70% "βλέπει" ο "γίγαντας" διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Vanguard Group (διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 5 τρισ. δολαρίων).
Όπως αναφέρει σε report της υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος διόρθωσης στις αγορές, αλλά η έρευνα της Vanguard δείχνει ότι η τρέχουσα πιθανότητα είναι 30% υψηλότερη από ό,τι ήταν τις τελευταίες δεκαετίες.
Σύμφωνα με την Vanguard Group οι επενδυτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια σημαντική ύφεση.
"Πρόκειται για εύλογες προσδοκίες", αναφέρεται στην έρευνα η οποία επιχειρεί να δώσει στους επενδυτές μια άποψη για το τι μπορεί να συμβεί στις αγορές τα επόμενα πέντε χρόνια.
"Το να έχεις 10% αρνητική απόδοση στην αγορά των ΗΠΑ σε ένα ημερολογιακό έτος [μέσα σε μια πενταετή προθεσμιακή περίοδο] έχει συμβεί στο 40% της χρονικής περιόδου από το 1960.
Στις ετήσιες οικονομικές και επενδυτικές προοπτικές που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα, η Vanguard είπε στους επενδυτές να μην αναμένουν καλύτερες αποδόσεις από  4% έως 6% από τις μετοχές τα επόμενα πέντε χρόνια.
Πολλοί επενδυτές ανησυχούν τους τελευταίους μήνες για την ισοπέδωση της καμπύλης αποδόσεων - τη διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των 2ετών και των 10ετών ομολόγων - η οποία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτική κρίσης.
"Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι δύσκολο και οι επενδυτές πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά" αναφέρει χαρακτηριστικά η Vanguard.
Για τους επενδυτές που έχουν καταγράψει κέρδη από αμερικανικό χαρτοφυλάκιο μετοχών, είναι καιρός να εξετάσουν να προσθέσουν στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο μετοχές από το εξωτερικό.
Όταν διεθνείς μετοχές προστίθενται σε χαρτοφυλάκιο μετοχών, όπως τονίζει η έρευνα της Vanguard τότε ο κίνδυνος διόρθωσης μειώνεται κατά 60%.
Στο πλαίσιο των προβλέψεων της η Vanguard εκτιμά ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών δώσουν αποδόσεις από 5% έως 7%, με αυξημένο επενδυτικό ρίσκο.
Η έρευνα Vanguard προτείνει επίσης ότι η κατανομή ομολόγων στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική τα επόμενα χρόνια.
"Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος στην αγορά μετοχών από την αγορά ομολόγων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης