Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC: Η Ρωσία θα μπορούσε να οδηγήσει τις αγορές πετρελαίου σε ελεύθερη πτώση

RBC: Η Ρωσία θα μπορούσε να οδηγήσει τις αγορές πετρελαίου σε ελεύθερη πτώση
Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Ρωσία να μην συμφωνήσει στην επέκταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Οι traders πετρελαίου οι οποίοι αναμένουν με ανυπομονησία την επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, ενδέχεται να απογοητευτούν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την RBC.
Οι υπουργοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στη Βιέννη την Πέμπτη (30/11/2017) και υπάρχει η φημολογία ότι θα αποφασιστεί η επέκταση της συμφωνίας και μετά τον Μάρτιο του 2018, μια κίνηση που έχει βοηθήσει στη σταθεροποίηση των τιμών.
Ωστόσο, υπάρχει κάποια ανησυχία ότι ο μεγαλύτερος παραγωγός μη-μέλος του ΟΠΕΚ, η Ρωσία, αυτή τη φορά δεν θα βάλει την υπογραφή της στη συμφωνία.
Η Ρωσία -και κυρίως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin- είναι εκείνοι που μπορούν να απογοητεύσουν τις αγορές, επισημαίνει η Helima Croft της RBC Capital Market.
«Ακόμα πιστεύουμε ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η επέκταση της συμφωνίας το 2018, διότι αυτό ήταν το σχέδιο του Putin.
Ο Vladimir Putin ήταν εκείνος που τον Οκτώβριο ''σήκωσε'' το θέμα επέκτασης της συμφωνίας σε ολόκληρο το έτος, αλλά από τότε ένας αριθμός επιχειρήσεων του έχουν πει ''δεν ενθουσιαζόμαστε από αυτό''» δήλωσε η Croft.
Στο πλαίσιο, όπως επισημαίνει, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τελικά η συμφωνία να αποσυρθεί από τη συμφωνία με αποτέλεσμα οι αγορές να υποχωρήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης