Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UniCredit: Δεδομένη η συνεργασία CDU - SPD για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

UniCredit: Δεδομένη η συνεργασία CDU - SPD για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία
Οι Angela Merkel και Martin Schulz θα συναντηθούν την Πέμπτη (30/11/2017) έπειτα από πρόσκληση του Γερμανού προέδρου
Δεδομένη θεωρείται πλέον από τη UniCredit η συνεργασία Angela Merkel και Martin Schulz για τον σχηματισμό του Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία έπειτα από ναυάγιο των συνομιλιών με το FDP και τους Πράσινους.
Οι ηγέτες του CDU και του SPD αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη (30/11/2017) έπειτα από πρόσκληση του Γερμανού προέδρου Frank-Walter Steinmeier, ο οποίος ζήτησε από τα δύο κόμματα να βρουν μια λύση για να αποφευχθούν οι νέες εκλογές.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι όλο αυτό θα καταλήξει με ένα πλειοψηφικό συνασπισμό υπό την Angela Merkel» αναφέρει επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit Erik Nielsen, σε σημείωμα του προς τους πελάτες της τράπεζας.
«Το μόνο που παραμένει άγνωστο, είναι το πότε ακριβώς θα σχηματιστεί μια τέτοια κυβέρνηση» επισημαίνει ο ίδιος.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η αποδυναμωμένη Merkel ακόμα να βασίζεται στη στήριξη που της προσφέρει το κόμμα της, παρά την έντονη κριτική από τα συντηρητικά μέλη κυρίως όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική.
«Αν και υπήρχαν αναφορές ότι τα μέλη είχαν αρχίσει να θέτουν ερωτήματα σχετικά με την παραμονή της Merkel στο τιμόνι του κόμματος μετά τις εκλογές, η στήριξη που απολαμβάνει έχει αυξηθεί ξανά.
Δεν υπάρχει καμία ρεαλιστική πιθανότητα απομάκρυνσης της» επισημαίνει ο Nielsen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης