Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Hermes Investment: Οι κεντρικές τράπεζες θα καθορίσουν την πορεία των αγορών το 2018

Hermes Investment: Οι κεντρικές τράπεζες θα καθορίσουν την πορεία των αγορών το 2018
Καλές ευκαιρίες για τους επενδυτές σε ευρωπαϊκές μετοχές και τεχνολογικούς τίτλους, «βλέπει» η Hermes Investment
Εντός του 2018 η πορεία των διεθνών αγορών θα καθοριστεί από το πως θα αντιδράσουν οι επενδυτές στη σταδιακή άρση των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με τους αναλυτές της Hermes Investment Management.
Όπως αναφέρουν ο δρόμος για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής θα είναι αργός και ως εκ τούτου τα πραγματικά επιτόκια θα παραμείνουν αρνητικά σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ιαπωνία και Ευρωζώνη.
Αυτό που θα πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές είναι ότι η νομισματική πολιτική δεν θα είναι χαλαρή αλλά και ότι η όποια «σύσφιξή» της θα είναι εξαιρετικά σταδιακή.
Τι θα σημάνει αυτό για τις αγορές;
Η Hermes Investment Management εκτιμά ότι το παραπάνω περιβάλλον θα είναι θετικό για τις μετοχές.
Ο οίκος συστήνει μετοχές ευρωπαϊκών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, ενώ θεωρεί ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών αμερικανικών εταιρειών λιανικών πωλήσεων και ομίλων real estate κρύβουν αρκετές προκλήσεις.
Το περιβάλλον για τις αναδυόμενες αγορές είναι «υγιές» και θετικό, αλλά ο ρυθμός αύξησης των κερδών θα είναι πιο ήπιος εντός του 2018 απ’ ότι είναι το 2017.
Σε ό,τι αφορά την αγορά πιστώσεων η Hermes Investment Management είναι αρκετά θετική, αν και συστήνει τοποθετήσεις σε ομόλογα μακροχρόνιας ωρίμανσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης