Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Μην περιμένετε υψηλά κέρδη από τις βασικές μετοχές το 2018

Societe Generale: Μην περιμένετε υψηλά κέρδη από τις βασικές μετοχές το 2018
Από τις αρχές του 2017 οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν σημειώσει κέρδη άνω του 7%
Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για σχετικά υποτονικά κέρδη στις βασικές μετοχές το 2018, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Societe Generale.
Τα μεγάλα κέρδη, ο χαμηλός πληθωρισμός, η συγχρονισμένη παγκόσμια ανάπτυξη και οι κεντρικές τράπεζες που στρέφονται προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής έχουν στηρίξει τις μετοχές το 2017.
Ωστόσο, το επόμενο ημερολογιακό έτος δεν φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο, επισημαίνουν οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας.
«Δεν βλέπουμε μεγάλη ανοδική κίνηση στους βασικούς μας στόχους για τις μετοχές για τους επόμενους 12 μήνες» αναφέρεται στη σχετική ανάλυση.
Όσον αφορά την Ευρώπη, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το βελτιωμένο οικονομικό outlook συνεχίζει να τροφοδοτεί τις αποτιμήσεις των μετοχών.
Από τις αρχές του 2017, οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν ενισχυθεί κατά περισσότερο από 7%.
Ωστόσο, οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας υποστηρίζουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης για τους επόμενους μήνες πιθανότητα θα ενισχύσει το ευρώ.
Και ως αποτέλεσμα, το ενιαίο νόμισμα που έχει πλέον καλύτερη αποτίμηση θα λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για τα κέρδη το επόμενο έτος (2018).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης