Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bespoke: Η μανία για το bitcoin δεν θα έχει αίσιο τέλος, όπως και η τεχνολογική «φούσκα»

tags :
Bespoke: Η μανία για το bitcoin δεν θα έχει αίσιο τέλος, όπως και η τεχνολογική «φούσκα»
Οι αναλυτές της Bespoke εκτιμούν ότι η περίπτωση του bitcoin παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την τεχνολογική φούσκα τη δεκαετία του 1990
Για κακό τέλος στην «υπόθεση» του bitcoin, όπως συνέβη και με την τεχνολογική φούσκα, προειδοποιούν οι αναλυτές της Bespoke Investment Group.
«Βλέπετε μια κλασσική περίπτωση αγέλης που έχει ωθήσει ολόκληρο τον κόσμο σε μια φούσκα, που αναμένεται να σκάσει κάποια στιγμή» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση της Bespoke.
«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η τρέλα με το bitcoin» επισημαίνουν οι αναλυτές, ενώ βλέπουν ομοιότητες μεταξύ αυτής της κατάστασης και της τεχνολογικής φούσκας της δεκαετίας του 1990.
Μάλιστα, οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν την περίπτωση της Overstock.com μιας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει υποχωρήσει από τα 72 δολ. ανά μετοχή το 2004 στα 15 δολ. τον περασμένο Ιούλιο.
Στη συνέχεια, όμως, έγινε γνωστό ότι η Overstock είχε εμπλακεί με την τεχνολογία blockchain, αποδεχόμενη το bitcoin στην πλατφόρμα της.
Μετά το τέλος Ιουλίου, η Overstock έχει ενισχυθεί κατά 18%, ενώ αντίστοιχη είναι η πορεία της Square.
«Η πορεία που έχουν ακολουθήσει μετοχές όπως η Overstock και η Square μας θυμίζουν την εικόνα των τεχνολογικών μετοχών στο τέλος της δεκαετίας του 1990μ κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής φούσκας» επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης