Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mizuho Bank: Η Κίνα διοχετεύει μετρητά στην οικονομία της για να ηρεμήσει τους επενδυτές

tags :
Mizuho Bank: Η Κίνα διοχετεύει μετρητά στην οικονομία της για να ηρεμήσει τους επενδυτές
Tην περασμένη εβδομάδα, η People's Bank of China διοχέτευσε συνολικά 810 δισ. γουάν (122,4 δισ. δολ.) σε πέντε συνεχόμενες μέρες
Η Κίνα έχει διοχετεύσει στο σύστημα αρκετά χρήματα ώστε να βελτιώσει το κλίμα στην αγορά, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου περπατάει σε τεντωμένο σχοινί μεταξύ του περιορισμού του χρέους και του να συνεχίσουν τα πράγματα να λειτουργούν ήρεμα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η People's Bank of China διοχέτευσε συνολικά 810 δισ. γουάν (122,4 δισ. δολ.) σε πέντε συνεχόμενες μέρες.
«Η ενίσχυση των αποδόσεων των κινεζικών κρατικών ομολόγων χτύπησε τα νεύρα των αξιωματούχων.
Έτσι προκειμένου να αποτρέψουν περαιτέρω ενίσχυση, διοχέτευσαν ρευστότητα στο σύστημα για να βελτιώσουν το κλίμα στην αγορά» είπε ο Ken Cheung της Mizuho Bank.
Αν και πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι στην Κίνα είναι υπό έλεγχο, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ακόμα διατρέχει κίνδυνο.
Ένας παράγοντας που καθιστά την Κίνα πιο ευαίσθητη είναι το γεγονός ότι η προσφορά χρήματος της αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, ενώ τα συναλλαγματικά της αποθέματα παραμένουν βασικά στατικά.
«Με το συναλλαγματικό αποθεματικό να είναι σχετικά σταθερό, το αποθεματικό των συναλλαγματικών ισοτιμιών ως μερίδιο της προσφοράς χρήματος έχει μειωθεί από 40% μόλις πριν από πέντε χρόνια σε 10% σήμερα», δήλωσε στο CNBC ο Victor Shih, καθηγητής και ειδικός της Κίνας στο UC San Diego.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης