Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank - JP Morgan: Η πολιτική αστάθεια στη Γερμανία είναι απίθανο να ζημιώσει το ευρώ

Rabobank - JP Morgan: Η πολιτική αστάθεια στη Γερμανία είναι απίθανο να ζημιώσει το ευρώ
Οι επενδυτές δεν ανησυχούν για τις οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας 
«Η Γερμανία είναι ισχυρή και τα βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη παρέχουν κάποιου είδους μόνωση από πολιτικές ανησυχίες.
Με άλλα λόγια, το πλοίο μπορεί να κυβερνηθεί μόνο του».
Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της Rabobank προς τους πελάτες της.
«Κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί ένα σενάριο όπου μια πολύ παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας θα ζημιώσει τη ζήτηση της Γερμανίας και κατά συνέπεια θα αρχίσει σαν ένα χτύπημα στην ανάπτυξη της περιοχής ευρύτερα» επισημαίνει η Rabobank.
Ωστόσο, επισημαίνεται «αυτό ασφαλώς δεν είναι ένας βραχυπρόθεσμος κίνδυνος και ούτε αυτό πρέπει να γίνει αισθητό μέσα σε ένα εμπορεύσιμο χρονικό ορίζοντα».
Κατά συνέπεια, παρά την αβεβαιότητα σχετικά με το ποιος θα κυβερνήσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, οι επενδυτές παραμένουν σίγουροι σχετικά με τις οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας και της ευρωζώνης ως σύνολο.
«Αυτός δεν θα είναι σοβαρός λόγος ώστε να είμαστε κατά της Ευρώπης, από πλευρά επενδυτικών ιδεών» δήλωσε η Nandini Ramakrishnan της JP Morgan Asset Management.
Η πολιτική αβεβαιότητα είναι μια ανησυχία «όταν κοιτάς τις ροές από το 2016 έως σήμερα, οι μεγαλύτερες περίοδοι αδυναμίας είναι ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος, δηλ. οι γαλλικές και γερμανικές εκλογές» επεσήμανε η ίδια.
Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για τον οποίο θα έλεγε κάποιος ότι οι γερμανικές εταιρείες, η υπόλοιπη ευρωζώνη και η ΕΕ δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν χρήματα από αλλού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης