Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pantheon Macroeconomics, BNP Paribas: Οι 3 λόγοι που οι αγορές δεν επηρεάζονται από την καταλανική κρίση

Pantheon Macroeconomics, BNP Paribas: Οι 3 λόγοι που οι αγορές δεν επηρεάζονται από την καταλανική κρίση
Οι αγορές δεν πιστεύουν ότι η Καταλονία θα αποσχιστεί από την Ισπανία
Παρά την καταλανική κρίση, οι αγορές παρέμειναν σχετικά αισιόδοξες με αποτέλεσμα ο δείκτης της Ισπανίας IBEX να έχει υποχωρήσει μόνο κατά 0,7% μετά το δημοψήφισμα, ενώ έχει αυξηθεί κατά 9% από τις αρχές του έτους.
Ανεπηρέαστα είναι και άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ο Claus Vistesen της Pantheon Macroeconomics πιστεύει ότι η ανικανότητα της Καταλονίας να προωθήσει την ανεξαρτησία είναι ο βασικός λόγος για το γεγονός ότι οι αγορές παραμένουν αισιόδοξες.
«Οι αγορές θεωρούν απίθανο ότι η Καταλονία θα αγριέψει και θα προσπαθήσει να σχεδιάσει κάποιο διάλειμμα από την Ισπανία.
Εξάλλου, δεν έχουν τη στήριξη της κυβερνητικής δομής για να το κάνουν αυτό» επεσήμανε.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas, Philippe Gijsels, πιστεύει ότι το εύκολο χρήμα στην Ευρώπη, λόγω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, προκαλεί ηρεμία στους επενδυτές.
«Όσο πιο πολύ επιδεινώνονται οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τόσο πιο χαλαρή θα είναι η νομισματική πολιτική» είπε εννοώντας ότι εάν οι πολιτική κατάσταση επιδεινωθεί, η ΕΚΤ θα επέμβει εάν χρειαστεί να προστατέψει την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης.
Την ίδια στιγμή, όμως, οι επενδυτές είναι πολύ σίγουροι και για την ισπανική οικονομία που είναι μία από εκείνες με τις καλύτερες επιδόσεις μετά την ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης