Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Φούσκα» στις τιμές ακινήτων σε Τορόντο και Στοκχόλμη διαπιστώνει η ελβετική τράπεζα UBS

tags :
«Φούσκα» στις τιμές ακινήτων σε Τορόντο και Στοκχόλμη διαπιστώνει η ελβετική τράπεζα UBS
Κίνδυνος κατάρρευσης των τιμών παρατηρείται επίσης στο Μόναχο, το Άμστερνταν, τη Ζυρίχη και το Παρίσι
Το Τορόντο του Καναδά και η σουηδική πρωτεύουσα είναι οι πόλεις που κινδυνεύουν άμεσα με μία απότομη διόρθωση των τιμών στην αγορά ακινήτων, ξεπερνώντας μάλιστα στη σχετική κατάταξη ακόμη και το Λονδίνο, την πόλη με το υψηλότερο κόστος στέγασης στον κόσμο.
Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη που παραθέτει η UBS, με βάση τον δείκτη «Global Real Estate Bubble Index 2017», κίνδυνος κατάρρευσης των τιμών παρατηρείται επίσης στο Μόναχο, το Άμστερνταν, τη Ζυρίχη και το Παρίσι.
Σε ό,τι αφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι τιμές έχουν εκτοξευθεί παραπάνω από τα βιώσιμα επίπεδα σε Σαν Φραντσίσκο και Λος Άντζελες, ενώ στον γειτονικό Καναδά υπάρχει έντονο πρόβλημα και στο Βανκούβερ.
«Ο κίνδυνος “φούσκας” σε ορισμένες πόλεις του κόσμου έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία πέντε χρόνια.
Οι πραγματικές τιμές των κατοικιών στις εν λόγω πόλεις έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο σχεδόν κατά 50% από το 2011», σημειώνεται στην έκθεση.
Η ελβετική τράπεζα τοποθετεί το όριο του δείκτη για το ενδεχόμενο «φούσκας», στο 1,5.
Αναλυτικότερα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης