Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Το bitcoin έχει ανακάμψει πλήρως μετά τη δήλωση του CEO της JPMorgan ότι είναι «απάτη»

Business Insider: Το bitcoin έχει ανακάμψει πλήρως μετά τη δήλωση του CEO της JPMorgan ότι είναι «απάτη»
Το bitcoin έχει σημειώσει αύξηση 331%, ανήκουστο για οποιοδήποτε συμβατικό νόμισμα, αλλά και τα περισσότερα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Η τιμή του bitcoin έχει ανακάμψει πλήρως μετά την πρόσφατη αισθητή υποχώρηση, που την προκάλεσε αφενός η δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της JPMorgan, Jamie Dimon, που το χαρακτήρισε απάτη, αφετέρου η απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει τις ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων.
Το κρυπτονόμισμα σημείωσε μια πτώση έως και 14% μέσα σε διάστημα 10 ημερών μετά τις 12 Σεπτεμβρίου 2017, όταν ο Dimon το χαρακτήρισε απάτη και είπε ότι θα «πυροβολήσει» τους επενδυτές που το χρησιμοποιούσαν.
Επίσης, η BTC China, μία μεγάλη εταιρεία ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει όλες τις συναλλαγές στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές για να περιορίσουν τους πιθανούς χρηματοοικονομικούς κινδύνους, θα απαγορεύσουν τις ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων.
Μέχρι την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, το bitcoin είχε ανακάμψει πλήρως.
Είναι πάνω από 2% από τα χαμηλά την ημέρα που μίλησε ο Dimon , και διαπραγματεύεται πλέον στα 4157,31 δολάρια, απέχοντας όμως από τα υψηλά στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017 όπως δείχνει και το διάγραμμα.

bitcoin 9 28 17

Η πορεία του απεικονίζει την μεταβλητότητα του bitcoin, που το 2017 έχει σημειώσει αύξηση 331%, ανήκουστο για οποιοδήποτε συμβατικό νόμισμα, αλλά και τα περισσότερα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.
Δείχνει επίσης γιατί πολλοί επενδυτές της Wall Street όπως ο Dimon δεν το θεωρούν αξιόπιστο, αλλά κερδοσκοπικό μέσο.
Και το bitcoin θα μπορούσε να κατακερματιστεί ακόμη περισσότερο: η CoinDesk ανέφερε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 ότι οι προγραμματιστές bitcoin μπορεί να ετοιμάζονται για ένα δεύτερο split ακολουθώντας εκείνο του Αυγούστου 2017, που δημιούργησε το Bitcoin Cash.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης