Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Chantico Global: Κίνδυνος καταστροφικής μείωσης της μεταβλητότητας στη Wall Street

Chantico Global: Κίνδυνος καταστροφικής μείωσης της μεταβλητότητας στη Wall Street
Πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank δήλωσε ότι «η τιμή της μεταβλητότητας είναι πολύ χαμηλή αλλά στην πραγματικότητα η μεταβλητότητα είναι υψηλότερη»
Μια αντιστροφή της πρόσφατης χαμηλής μεταβλητότητας στην αγορά σε συνδυασμό με την επανεξέταση από τους επενδυτές παγκοσμίως της ελκυστικότητας των μετοχών, θα μπορούσε να έχει «καταστροφικές» συνέπειες, σύμφωνα με την Gina Sanchez, διευθύνουσα σύμβουλο της Chantico Global.
Οι αμερικανικές αγορές έχουν κινηθεί υψηλότερα μετά τις αμερικανικές εκλογές βοηθούμενες από τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, φορολογικές περικοπές και δαπάνες υποδομών.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν επίσης διαφοροποιηθεί σε άλλα assets για να πετύχουν υψηλότερες αποδόσεις.
«Ένα από τα στοιχεία που ήταν διάχυτα με την εκλογή του Trump ήταν αυτή η απίστευτη επίδραση διαφοροποίησης που συμβαίνει τώρα, κάτι που σημαίνει ότι τα ζευγάρια συσχετισμών έχουν καταρρεύσει» δήλωσε στο CNBC.
Tα ζευγάρια συσχετισμών αφορούν τους μέσους συσχετισμούς μεταξύ μετοχών, που σήμερα πολύ χαμηλός, κάτι που σημαίνει ότι η μέση μεταβλητότητα των μετοχών είναι πολύ υψηλότερη από τον VIX, επειδή διαφοροποιείται.
«Έτσι οι μετοχές λειτουργούσαν πολύ ιδιοσυγκρασιακά.
Οπότε αν εξετάζατε τον VIX ήταν αρκετά χαμηλότερος από τη μέση μεταβλητότητα στην αγορά επειδή υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα διαφοροποίησης», ανέφερε, ενώ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μεγαλύτερης χαλάρωσης της μεταβλητότητας στην αγορά, κάτι που θα μπορούσε να είναι πραγματικά καταστροφικό.
Επισημαίνεται ότι παρόμοια προειδοποίηση έκανε πρόσφατα και ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, ο οποίος δήλωσε ότι η τιμή της μεταβλητότητας είναι πολύ χαμηλή αλλά στην πραγματικότητα η μεταβλητότητα είναι υψηλότερη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης