Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies: Φρικτά τα αποτελέσματα δημοπρασιών εντόκων γραμματίων των ΗΠΑ - Ανήσυχοι οι traders ομολόγων

Jefferies: Φρικτά τα αποτελέσματα δημοπρασιών εντόκων γραμματίων των ΗΠΑ - Ανήσυχοι οι traders ομολόγων
Οι traders ανησυχούν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα φτάσει σύντομα στο σημείο που δεν θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της
Η αγορά ομολόγων συνεχίζει να αντανακλά τους φόβους ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ξεμείνει από χρήματα.
Σύμφωνα με τον Ward McCarthy της Jefferies, τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοπρασιών εντόκων γραμματίων είναι φρικτά: Μια δημοπρασία 20 δισ. δολ. την Τρίτη (5/9/2017) που λήγει σε τέσσερις εβδομάδες -λίγο μετά το deadline για το νομοσχέδιο χρηματοδότησης της κυβέρνησης- απέσπασε την υψηλότερη απόδοση από την οικονομική κρίση του 2008.
Η υψηλή απόδοση, στο 1,30%, ήταν υψηλότερη από τότε που η κυβέρνηση έκλεισε το 2013.
Αυτό δείχνει ότι οι traders ομολόγων θέλουν ένα premium ώστε να περιμένουν να τους αποπληρώσει η κυβέρνηση, ενώ ενδέχεται να ξεμείνει από χρήματα.
«Η ημερομηνία λήξης της 5ης Οκτωβρίου για τη δημοπρασία αυτή ''απενεργοποίησε'' πολλούς επενδυτές λόγω ανησυχιών για ανώτατο όριο χρέους» επισημαίνεται σε ανάλυση της Jefferies.
Επισημαίνεται ότι έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, το Κογκρέο πρέπει να περάσει ένα νόμο ώστε να υπάρξει πρόβληλα με τη χρηματοδότηση της κυβέρνηση, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος κλεισίματος μη σημαντικών λειτουργιών.
Επίσης πρέπει να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους έως τις αρχές Οκτωβρίου για να αποφευχθεί το default.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης